Mihajloviću, bruko Srbije!

Mihajloviću, bruko Srbije!

Fudbal -
"Orlovi" poraženi od Makedonije uz, više nego bledu igru za koji najveću odgovornost snosi selektor Siniša Mihajlović
1 / 4

SKOPLJE - Fudbaleri Makedonije savladali su Srbiju sa 1:0 (0:0) u meču 4. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Jedini gol na meču postigao je Ibraimi u 59. minutu iz penala. Ibraimi je, pored Demirija, bio nerešiva enigma za odbranu Srbije.

Selektor Siniša Mihajlović će posle ovog meča morati da odgovori na mnogobrojna pitanja.

Bode oči činjenica da je Srbiju "krasila" bezidejna igra i nesposobnost da se postigne gol. "Orlovi" u meču koji je mnogo odlučivao nisu stvorili ni jednu jedinu stopostotnu priliku!

Srbija je u četiri dana doživela dva teška poraza iako je najavljivala pohod na svih šest bodova. Selektor svakako snosi najveće zasluge, jer je tvrdoglavo forsirao mlade igrače, u ovom trenutku nedovoljno kvalitetne, da se nose sa igračima iz Makedonije, a da ne pričamo o meču protiv Belgije.

Traži se pravi odgovor i na pitanje zašto je kapitena Branislava Ivanovića ostavio na klupi, a u startnu postavu uvrstio Nenada Tomovića, koji je skrivio penal u 59. minutu. Zašto je Ivanovića uveo u igru u 68. minutu umesto napadača Tadića, u trenucima kada je Srbija morala da juri gol zaostatka.

Srbija je šanse da se nađe na Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu svela na minimum.

MAKEDONIJA - SRBIJA 1:0 (0:0)

Stadion: Arena Filip drugiGledalaca: 20.000Sudija: Bas Najhuis (Holandija)

Strelci: Ibraimi (59. penal)

MAKEDONIJA: Pačovski - Georgijevski, Noveski, Grnčarov, Lazevski - Gligorov, Demiri (Šumulikoski od 86.), Tasevski (Tričkovski od 73.), Ibraimi - Hasani, Ivanovski (Ristovski od 88.).SRBIJA: Brkić - Tomović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski, Tošić - Marković (Sulejmani od 74.), Tadić (Ivanović od 68.), Đuričić (Lekić od 60.).

TOK MEČA

88. minut - Poslednja izmena kod domaćina, Ristovski ulazi umesto Ivanovskog.86. minut - Izmena u Makedoniji. Umesto Demirija ulazi Šumulikoski.85. minut - Šansa za Srbiju, Lekić je vratio loptu Fejsi, ovaj šutirao sa oko 18 metara, ali je golman Pačovski odbranio.80. minut - Kompani povećava vođstvo Belgije protiv Škotske na 2:0 golom u 71. minutu.78. minut - Još jedna loša vest za Srbiju, Belgija golom Bentekea od 69. minuta vodi protiv Škotske sa 1:0.74. minut - Treća izmena u Srbiji, umesto Lazara Markovića u igri je Miralem Sulejmani.73. minut - Prva izmena kod Makedonaca, Tričkovski menja Tasevskog.70. minut - Grnčarov dobija žuti karton zbog oštrog starta nad Markovićem.68. minut - Druga izmena u Srbiji, umesto Tadića u igri je Branislav Ivanović. Defanzivac menja napadača.64. minut - Hrvatska je u ovim trenucima završila meč protiv Velsa trijumfom 2:0, golove su postigli Mandžukić i Eduardo.62. minut - Mogla je Srbija odmah do izjednačenja, Tadić je solo akcijom izborio poziciju za šut sa oko sedam metara, ali lopta prolazi pored gola.60. minut - Prva izmena u reprezentaciji Srbije, napadač umesto napadača. Dejan Lekić umesto Filipa Đuričića.59. minut - GOOL! Makedonija vodi sa 1:0. Ibraimi je strelac.58. minut - PENAL za Makedoniju! Tomović je srušio Hasanija, koji je primio sjajan pas od Ibraimija i zaslužio crveni karton!54. minut - Tošić šutira iz slobodnog udarca direktno na gol, ali prebacuje preko prečke.51. minut - Hasani šutira sa 22-23 metra, ali lopta odlazi daleko iznad gola.47. minut - Srbija je agresivnije krenula u drugi deo utakmice. Kolarov je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, lopta je išla u gol, a golman Pačovski je posle početne nesigurnosti uspeo da je uhvati.46. minut - Nema izmena u sastavima obe ekipe.

2. POLUVREME

Kraj 1. poluvremena. Možda je bolje da se nije ni igralo.44. minut - Novi žuti karton na meču, dobija ga Georgijevski zbog prekršaja nad Kolarovim.43. minut - Najveća prilika u prvom poluvremenu pripada Makedoncima. Nastasić je pogrešno procenio dubinsku loptu Gligorova, Ivanovski je smirio loptu i onda traljavo šutirao sa 15-tak metara.33. minut - Više nego nekvalitetan meč u Skoplju, kao na treningu. Sve se svodi na pokušaje iz prekida. Kolarov je još jednom šutirao ka golu domaćina, ovog puta daleko od prilike za pogodak.29. minut - Kolarov iz slobodnog udarca pogađa spoljni deo mreže.28. minut - Ništa od neke tečne igre jednog ili drugog tima, ali zato žutih kartona na pretek. Sada ga dobija Noveski zbog prekršaja nad Đuričićem.25. minut - Žuti karton za Biševca, koji je na nesportski način zaustavio napad Makedonije, tačnije Hasanija.20. minut - Prvi žuti karton na meču, dobija ga Gligorov zbog prekršaja nad Đuričićem.17. minut - Tadić šutira sa ivice šesnaesterca, ali pored gola.16. minut - Ignjovski natrčava na odbijenu loptu posle kornera, nažalost njegov šut je izblokiran.8. minut - Demiri je pokušao glavom da ugrozi Brkića, ali bezuspešno.3. minut - Hrvati su golom Mandžukića poveli protiv Velsa sa 1:0 u 27. minutu. Večeras se igra i meč Belgija - Škotska u okviru grupe A.2. minut - Prvi korner za Srbiju. Marković do Tadića, prvi šut ka golu Makedonaca, Tadić sa 15-tak metara prebacuje gol.1. minut - Srbija nastupa u komplet beloj opremi, domaćin igra u žutoj opremi.

Selektor Makedonije Čedo Janeski odstranio je danas iz tima Popova i Ristića. Poslednje informacije govore da su se njih dvojica potukli.

Makedonski navijači su žestoko izviždali himnu Srbije "Bože pravde". Na tribinama Arene Filip drugi takođe nije mirno. Desetak minuta pre početka meča došlo je do komešanja u sektoru na kome su smešteni navijači Srbije.

Iznenađenje u srpskom timu. Nema kapitena Baneta Ivanovića, umesto njega u igri je Nenad Tomović. Takođe, umesto Mijailovića u igri je Ljubomir Fejsa. To su dve izmene u odnosu na meč protiv Belgije u Beogradu.

1. POLUVREME

http://www.youtube.com/watch?v=jHD2t25vd5U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track