Milan Antonić došao u tužilaštvo

Afera Agrobanka

Milan Antonić došao u tužilaštvo

Crna Hronika -
Antonić bi trebalo da bude saslušan i posle toga će biti doneta odluka o predlogu tužilaštva da mu bude određen pritvor

BEOGRAD - Osumnjičeni u aferi "Agrobanka" Milan Antonić došao je danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Antonić bi trebalo da bude saslušan i posle toga će biti doneta odluka o predlogu tužilaštva da mu bude određen pritvor. Antonić je sin uhapšenog bivšeg čelnika Agrobanke Dušana Antonića.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je ranije danas da je pritvor do 30 dana određen protiv svih osam osumnjičenih za zloupotrebe u Agrobanci koji su saslušani u Specijalnom sudu. "Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Bobanu Laboviću, Vehbu Papiću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu i Saudu Hasoviću, pošto ih je saslušao po predlogu tužilaštva za određivanje pritvora", rekao je Radisavljević.

Tužilaštvo je predložilo i da pritvor bude određen i Slobodanu Ratkoviću, koji je u bekstvu. Radisavljević je naveo da će odluka o određivanju pritvora Antoniću i Ratkoviću biti doneta najverovatnije danas posle podne. Tužilac je naveo da su osumnjičeni prebačeni u pritvor posle saslušanja koje je trajalo noćas do ponoći.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita. Narodna banka Srbije je u maju oduzela dozvolu za rad "Agrobanci" zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track