Milan Antonić javio se policiji

Afera Agrobanka

Milan Antonić javio se policiji

Crna Hronika -
Direkciji policije javio se u petak popodne Milan Antonić sin Dušana Antonića, predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" i rekao da se nalazi na letovanju u Crnoj Gori

BEOGRAD - Milan Antonić sin Dušana Antonića, koji je uhapšen u aferi "Agrobanka" javio se Direkciji policije i rekao da se nalazi na letovanju u Crnoj Gori, saznaje RTS.

Antonić je rekao da će se javiti specijalnom tužiocu za organizovani kriminal.Kako RTS saznaje, Direkciji policije javio se u petak popodne Milan Antonić sin Dušana Antonića, predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" i rekao da se nalazi na letovanju u Crnoj Gori.Prema njegovim rečima, on je iz medija saznao da ga policija traži i dodao da će se odazvati na poziv.Milan Antonić tvrdi da nije pobegao i da će krenuti iz Crne Gore kako bi se javio specijalnom tužiocu za organizovani kriminal.Bivši predsednik Izvršnog odbora banke Dušan Antonić i još sedmorica osumnjičenih u istrazi afere „Agrobanka" uhapšeni su 8. avgusta i određeno iz je zadržavanje do 48 sati.U ranije izdatom policijskom saopštenju navodi se da je Dušan Antonić, u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke", u saizvršilaštvu sa drugim članovima Izvršnog odbora i rukovodiocima sektora banke, osumnjičenima Bojanom Zarićem, Slavoljubom Korićancom, Bobanom Labovićem i Vehbom Papićem, banci naneo štetu od 32 milijarde dinara."Kršeći zakonske i podzakonske akte i interne propise banke odobravao je kredite većem broju pravnih i fizičkih lica iz Republike Srbije, pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćena", navodi se u saopštenju MUP-a.Osumnjičeni su korisnicima kredita na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist od 32 milijarde dinara, a na štetu "Agrobanke".Među preduzećima koja su stekla protivpravnu imovinsku korist su, kako se navodi, i privredna društva "Drina timber" u Ljuboviji i "Hedkomerc" u Beogradu, koja su pod kontrolom Dušana Antonića, a u vlasništvu njegovog sina Milana Antonića i Miloša Uzelca.Miloš Uzelac jedan je od čelnika firme "Eso limb" u Beču, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber". Slobodan Ratković, za kojim se takođe traga, zamenik je direktora preduzeća "Hed komerc".Među osam do sada uhapšenih su i Branislav Uzelac, generalni direktor "Hedkomerca", i Saud Hasović, direktor firme "Drina timber".Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal od februara ove godine, na osnovu izveštaja Uprave kriminalističke policije, vodi predistražni postupak povodom spornih kredita koje je u periodu od 2006. do kraja 2011. godine odobrila i plasirala "Agrobanka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track