Milan Đurić: Srbija me nikad nije zvala

Milan Đurić: Srbija me nikad nije zvala

Fudbal -
Visoki fudbaler golgeter Kremonezea i bosanske reprezentacije, ali za sada bez poziva iz Srbije

SARAJEVO - Bosanski fudbaler srpskog porekla Milan Đurić požalio se medijima u BiH da nikada nije dobio poziv da zaigra za srpsku reprezentaciju. Đurić trese mreže za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Kremonezea u Italiji. Nedavno je u duelu mladih reprezentacija BiH i Nemačke za jedno poluvreme postigao tri pogotka i oduševio Evropu.

Đurić je inače sedam pogodaka za reprezentaciju postigao glavom, što i nije tako čudno s obzirom na njegovu visinu od 198 centimetara.

"Visok sam i dobro koristim tu prednost. Međutim, u Italiji slabo postižem golove glavom, većinu sam ih postigao nogom. Ipak, bitno je da lopta uđe u mrežu“.

Mladi napadač se puno ne obazire na pisanja o tome za koga će igrati u budućnosti.

„Zaista me to ne interesuje niti pratim štampu. Srbija me nikad nije zvala da igram za njih, tako da ne želim da govorim o toj temi. Igram za BiH i ukoliko bi me selektor Safet Sušić pozvao, naravno da bih se odazvao. Došao sam u mladu selekciju kako bi napredovao, a to znači da želim i priželjkujem poziv u A selekciju“, izjavio je Đurić za sarajevske medije.

Milan je rođen u Tuzli pre 22 godine, u srpskoj porodici, a njegov otac Goran takođe je bio fudbaler. Od 2005. godine igra za italijanske klubovve, bio je član Ćezene, Parme, Askolija, Krotonea, a sada i Kremonezea.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track