MILANOVIĆ: Hrvatska će iskoristiti svaki evro pomoći iz EU fondova
Foto: Reuters

Poplave u Hrvatskoj

MILANOVIĆ: Hrvatska će iskoristiti svaki evro pomoći iz EU fondova

Planeta -
Repliciraćemo za sve što je realno, rekao premijer Hrvatske tokom posete poplavljenoj Gunji

GUNJA - Hrvatska neće propustiti priliku da iz evropskih fondova iskoristi svaki evro za pomoć poplavljenim područjima, rekao je danas hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je s predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom obišao poplavljeno područje Gunje.

"Možemo da dobijemo eventualno naknadu onoga što potrošimo, a moramo početi da trošimo za obnovu u roku od nekoliko nedelja", kazao je Milanović i dodao da Hrvatska mora da aplicira "za sve ono što je realno".

Šulc je izrazio solidarnost i saosećanje s ljudima koje je pogodila katastrofalna poplava i istakao da se radi o situaciji koja izaziva saosećanje kod svih.

Gunja najgore prošla Foto Fonet/AP
Gunja najgore prošla Foto Fonet/AP

Milanović je podsetio da je Vlada Hrvatske na jučerašnjoj sednici, održanoj u Županji, donela "ne obećanja nego konkretne odluke" za saniranje posledica poplava i pružanja pomoći stradalom stanovništvu, dodajući da će on kao premijer nadgledati kako se te odluke sprovode.

"To je ono što možemo. Ne možemo da budemo populisti i obećavamo stvari koje ne možemo, ali možemo puno", poručio je hrvatski premijer i ocenio da vlasti te zemlje u ovoj situaciji funkcionišu solidno, objavila je agencija Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track