Milanu Antoniću određen pritvor
Foto: KURIR

Afera Agrobanka

Milanu Antoniću određen pritvor

Crna Hronika -
Pritvor do 30 dana određen je protiv svih osam osumnjičenih za zloupotrebe u Agrobanci koji su saslušani u Specijalnom sudu

BEOGRAD - Osumnjičenom u aferi "Agrobanka" Milanu Antoniću danas je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana, dok policija još traga za odbeglim Slobodanom Ratkovićem. Pritvor je određen i za osmoricu prethodno uhapšenih u aferi "Agrobanka".

Tročasovno saslušanje Antonića počelo je oko 16 sati, a kako navodi RTS, završeno je oko 19 časova. Tužilaštvo je ranije saopštilo i da je predložilo da pritvor bude određen i Slobodanu Ratkoviću, koji je u bekstvu.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je ranije danas agenciji Beta da je pritvor do 30 dana određen protiv svih osam osumnjičenih za zloupotrebe u Agrobanci koji su saslušani u Specijalnom sudu.

"Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Bobanu Laboviću, Vehbu Papiću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu i Saudu Hasoviću, pošto ih je saslušao po predlogu tužilaštva za određivanje pritvora", rekao je Radisavljević.

Tužilac je naveo da su osumnjičeni prebačeni u pritvor posle saslušanja koje je trajalo noćas do ponoći. Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.

Narodna banka Srbije je u maju oduzela dozvolu za rad "Agrobanci" zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke, njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja