MILETIĆ: Beograd na vodi šansa za domaću građevinsku operativu!
Foto: Vlada Srbije

Sastanak odbora za građevinarstvo

MILETIĆ: Beograd na vodi šansa za domaću građevinsku operativu!

Beograd -
Miletić smatra da je "Beograd na vodi" izuzetno važan projekat, jer će pružiti velike mogućnosti za angažovanje privrede i nova zapošljavanja, pa stoga treba razmotriti kako da se iskoriste reference sa kojima naše građevinske firme raspolažu iz nekog ranijeg perioda

BEOGRAD - Projekat "Beograd na vodi" može da bude nov početak za našu građevinsku operativu, jer u tom pogledu postoji i spremnost kod državnih organa, ocenio je danas savetnik predsednika Privredne komore Srbije (PKS), Milivoje Miletić.

On je, na sastanku odbora za građevinarstvo, održanom na Beogradskom sajmu, kazao da postoji spremnost i želja naših građevinskih firmi da učestvuju u takvom projektu.Kako je dodao, domaće firme imaju problem sa pružanjem odgovarajućih garancija kad konkurišu na velikim projektima, ali je i u takvim situacijama moguće pronaći rešenja.

Miletić smatra da je "Beograd na vodi" izuzetno važan projekat, jer će pružiti velike mogućnosti za angažovanje privrede i nova zapošljavanja, pa stoga treba razmotriti kako da se iskoriste reference sa kojima naše građevinske firme raspolažu iz nekog ranijeg perioda.

Pri tome je važno, kako je rekao, da se donesu i neki novi sistemski zakoni u oblasti planiranja i izgradnje, ali da u njih treba da budu uključeni i privrednici.

Važno je da se organizuje javna rasprava sa onima koji treba da sprovode te zakone, rekao je Miletić, izrazivši zadovoljstvo što je nadležno ministarstvo pristalo da se takva rasprava održi u PKS.

Miletić je naglasio i da je važno da se u procesu pridruživanja EU i harmonizaciji naše regulative privrednici dobro upoznaju sa evropskim standardima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track