Miletić: Parada na vreme prijavljena
Foto: Reuters

Miletić: Parada na vreme prijavljena

Društvo -
Mi podržavamo izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, da Srbija ne treba da bude hajdučka država, i ako je tako hajduci po ulici ne treba da određuju ko ima pravo na okupljanje, a ko ne", kazao je Miletić

BEOGRAD - Član Organizacionog odbora beogradske Parade ponosa Goran Miletić izjavio je da je taj skup, koji treba da se održi 6. oktobra, blagovremeno prijavljen i poručio da hilugani po ulici ne bi trebalo da određuju ko ima pravo okupljanja.

"Mi podržavamo izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, da Srbija ne treba da bude hajdučka država, i ako je tako hajduci po ulici ne treba da određuju ko ima pravo na okupljanje, a ko ne", kazao je Miletić na konferenciji za novinare.

On smatra da će ako je Srbija zemlja reda i zakona Parada ponosa biti održana. "Ako je ovo država u kojoj vladaju zakon i red onda "Beograd prajd", kao skup koji je blagovremeno i jasno prijavljen ima pravo na okupljanje", kazao je Miletić.

On je istakao da za skup 6. oktobra postoje sve gradske dozvole, a i Ministarsvu unutrašnjih poslova je predata sva dokumentacija. "Nas ne raduje činjenica da bezbednosne službe treba da odlučuju o o održavanju toga što smo mi nazvali 970 koraka slobode", kazao je Miletić. On je istakao da sa policijom postoji saradnja u organziciji i obezbeđivanju svih skupova koji će tokom ove nedelje biti održani kao najava Parade ponosa. I samu konferenciju za novinare organizacionog odbora Parade ponosa, održanu u Medija centru obezbeđivala je policija, a ispred zgrade bilo je nekoliko policijskih kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track