Đurašković: Nisu mi nudili da budem svedok saradnik
Foto: Dado Đilas

Saslušavan pet i po sati

Đurašković: Nisu mi nudili da budem svedok saradnik

Crna Hronika -
Đurašković je po izlasku iz sedišta kriminalističke policije izjavio da mu niko nije nudio status svedoka saradnika u slučaju Nibens

BEOGRAD - Saslušanje suvlasnika "Nibens grupe" Mila Đurašković završeno je oko 15.30 sati i trajalo je skoro pet i po časova.

Iako je uobičajeno da saslušanje ne traje duže od četiri časa, uz Đuraškovićevu saglasnost ono je bilo produženo za gotovo sat i po.

Đurašković je po izlasku iz sedišta kriminalističke policije u Palati Srbija rekao je da mu nije predloženo da bude svedok saradnik u tom predmetu. On je novinarima izjavio da je saslusanje bilo "formalno korektno", ali da o detaljima razgovora ne može da govori jer su oni po zakonu tajna.

Na pitanje novinara da li mu je eventualno predloženo da bude svedok saradnik u tom predmetu, Đurašković je odgovorio: "Ne, nikako".

Đurašković je rekao i da se nije sreo sa vlasnikom "Delta Holdinga" Miroslavom Miškovićem, koji je tačno u 15 sati stigao na saslušanje u istu zgradu policije.

Gotovo istovremeno, u MUP u Palatu Srbija na drugo, ponovno saslušanje došao je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Da podsetimo, Đurašković je u Palatu Srbija, sedište kriminalističke policije, stigao jutros nešto pre 10 časova na saslušanje čiji je početak bio zakazan za 10 časova.

Đurašković je izašao iz tamnog golfa "šestica" i na saslušanje došao sam, bez pratnje advokata. Đurašković je pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina i policija ima pravo da ga ispituje najviše četiri sata, rekao je njegov advokat Zoran Ateljević.

Na pitanje novinarke Kurira da li se plaši hapšenja, Đurašković je na dolasku rekao: "Ne, ja sam to već probao, nema čega da se plašim" i samo kratko odgovorio da neće biti svedok protiv Miroslava Miškovića.

Saslušanje je počelo u 10 sati.

Đuraškoviću,se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra. Godinu dana je bio u pritvoru, i šest meseci u kućnom pritvoru a od pre mesec dana se brani sa slobode.

Policija će saslušati Đuraškovića o privatizaciji 10 putarskih preduzeća koja su dovedena do trajne blokade računa što je poruzrokovalo stečaj ili raskid privatizacije.

Inspektori će sa Đuraškovićem razgovarati i o spornoj prodaji "Nemetala", rudnika krečnjaka u Topoli, za koju se sumnja da je njome nezakonito stekao oko 12 miliona evra.

Sin vlasnika Delta holdinga Marko Mišković saslušan je u petak policiji, u svojstvu građanina o saradnji svog preduzeća "Mera investment fond" sa Đuraškovićevom "Nibens grupom". Marko Mišković će ove sedmice ponovo da bude saslušan u svojstvu građanina u policiji, naveo je ranije.

On je zbog toga juče popodne sprečen je na aerodromu "Nikola Tesla" da avionom napusti zemlju i policija mu je oduzela mu pasoš kao meru za obezbeđenje prisutsva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka.Njegov otac vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković četiri dana ranije saslušan je u vezi sa poslovanjem firme "Delreal".

http://www.youtube.com/watch?v=o6zPH-KaJw0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track