Milorad Drecun predsednik odbora za KiM

Politika

Autor:

Izbor potpredsednika ostavljeno je za narednu sednicu

  podgorica, srpska, TV, radio, drecun

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Milorad Drecun izabran je danas za predsednika skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, dok je izbor njegovog zamenika ostavljen za narednu sednicu.

Poslanik DS Borislav Stefanović predložio je da predsednik odbora bude Dejan Radenković iz SPS jer je u prethodnom skupštinskom sazivu bio zamenik predsednika odbora za KiM a i, kako je naglasio, sa Kosova je.
Stefanović je predložio da neko iz opozicije bude zamenik predsednika odbora jer je "to korektno i u demokratskom duhu" i predložio da to bude Slobodan Samardžić iz DS S jer je jako upoznat sa kosovskom tematikom.

Samardžić je međutim naveo da ne beži od poslova u vezi sa KiM ali da je šef poslaničkog kluba DS S u skupštini Srbije i zbog velikih obaveza ne može da prihvati kandidaturu.

Radenković je sa druge strane naveo da "u životu nije prisustvovao gorim sednicama" nego onim kojim je odbor za KiM imao u prethodnom mandatu.

"Krajnji cilj nije bio da se pomogne narodu već politikanstvo. Mislim da ne treba da i dalje pravimo cirkus od ovog odbora, ne treba da se prepucavamo i napadamo jedni druge", rekao je Radenković.

Poslanik LDP Zoran Ostojić naveo je da zamenik predsednika odbora treba da bude iz opozicije i da ako članovi tog tela žele da odbor liči na prethodni onda treba da izaberu Drecuna. Prema njegovoj oceni čak bi i Borislav Pelević bio bolji izbor od Drecuna.

"Početak nagoveštava još gori haos u radu odbora nego kad ga je vodio Kragović (Ljubomir, SRS)", naveo je Ostojić.

Nakon što je Drecun izabran za predsednika odlučeno je da se izbor potpredsednika ostavi za narednu sednicu a članovi odbora su obavešteni da će u Srbiji od 1. do 3. oktobra boraviti delegacija parlamentarne skupštine NATO.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (16)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Super Mario

  Super Mario

  Milovan Drecun je neko ko se svojim dugogodišnjim radom i novinarskim i politčkim temeljno bavio Kosovom i Metohijom i mislim da u potpunosti zaslužuje da se nadje na ovom mestu na kom je izabran ja mu od srca želim sve najbolje.

  14 Odgovori 
 • Lena

  Lena

  Konačno da se neko seti da iskoristi njegovo znanje i iskustvo! Ovakav čovek nam je do sada trebao!

  12 Odgovori 
 • Odlicno

  Odlicno

  Ovo je covek za primer. toliko pametan i informisan. Svaka mu cast.

  11 Odgovori 

Poslednji komentar

 • novica 952

  novica 952

  Dobar izbor gospodina Drecuna, čovek je sigurno u problematici i jako dobro obavešten o zbivanjima o Kosovu a i verujem da u radu ovog odbora neće biti politikanstva već ozbiljnog rada na platformi o Kosovu i pomoći pregovaračkom timu da se problemi reši. U prošlom sazivu Stefanović je radio sam a Odbor vukao na svoju stranu i nije bilo n ... više ikakvih dodirnih tačaka a trebalo je i moralo je. Drecun će odbor uvesti u dobar i konstruktivan rad.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Onaj ko je radno sposoban, a prima pomoć, radiće za socijalnu pomoć u skladu sa svojom fizičkom spremom Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politik

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!