Miloš Ninković: Titula još nije naša!
Foto: Saša Pavlić

Fudbaler Zvezde oprezan pred 146. „večiti derbi“

Miloš Ninković: Titula još nije naša!

Fudbal -
Partizan ima dobre igrače i trenera, ali mi smo u pobedničkom naletu. Ako budemo išli da uzmemo bod, izgubićemo

Idu po tri boda.Miloš Ninković igra odlično ovog proleća. Vezni fudbaler Crvene zvezde veruje da njegov tim u subotu može pobediti Partizan u Humskoj u 146. „večitom derbiju“ i rešiti pitanje šampiona države.Da li je Crvena zvezda pre derbija bliža tituli?- Tako blizu, a tako daleko! Svi pričaju da je titula naša, ali nije tako. Sa šest bodova viška ništa nije završeno - smatra Ninković.Kako ćete igrati na derbiju?- Ne idemo tamo da se branimo. Ako ideš po bod, izgubićeš! Treba izaći i igrati fudbal. U pobedničkom smo naletu, imamo 15 pobeda zaredom. Što da ne povećamo prednost na plus devet?!Hoće li derbi odlučiti šampiona države?- Samo ako mi pobedimo. Ali Partizan se nije predao, daće sve od sebe da nas pobedi.Psihološki, kako treba početi utakmicu?- Ne smemo olako ući u meč. Ako budemo držali loptu, neće biti problema. Treba izdržati prvih 15 minuta.Može li Crvena zvezda da proslavi titulu kao 2007. u Humskoj?- Bilo bi lepo pobediti, možda i najslađe uzeti titulu tamo. Ali biće teško, Partizan ima odlične igrače i trenera.Deluje li Zvezda bolje od Partizana ovog proleća?- Možda. Duže smo na okupu, ali treba se setiti kakvi smo bili jesenas... Sad su oni u sličnoj situaciji.Ako padne kiša, kome će biti saveznik?- Biće još bolje i lepše za igru (smeh). Lopta će ići brže. Ako i ne padne, pokvasiće teren (smeh). U svakom slučaju, biće to praznik fudbala.Ko je favorit u derbiju?- Nema favorita! Šanse su 50/50. Oni nemaju pravo na kiks. To je naša jedina prednost. Svaki tim ima svoje slabe strane. Ko ih pre iskoristi, pobediće.

Poštuje rivalaSALE ILIĆ JE DOBAR ČOVEKKoliki je problem za Partizan to što Saša Ilić ne igra derbi?- To je veliki hendikep za njih. Nama će značiti, jer svi znamo kakav je čovek i fudbaler Saša Ilić. Ali imaju oni dosta kvalitetnih fudbalera.

Opasnost iz prekidaDRINČIĆEVI PROJEKTILIKo je najveća pretnja po gol Crvene zvezde?- Drinčić je dao dosta golova iz prekida. Ima dobar šut, a mi ne bi trebalo da pravimo faulove u blizini našeg šesnaesterca. Doneo je kvalitet Partizanu.

ČINJENICEZVEZDIN RASPORED DO KRAJAPartizan - C. zvezda 26. aprilCrvena zvezda - Rad 3. majSloboda - C. zvezda 10. majC. zvezda - OFK Beograd 15. majVojvodina - C. zvezda 18. maj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track