Minimalan poraz Partizana na Kipru
Foto: FK Partizan

3. kolo kvalifikacija LŠ

Minimalan poraz Partizana na Kipru

Fudbal -
Iako je rezultat utakmice odigrane u Limasolu na Kipru mogao biti i drugačiji u svakom pogledu, crno- beli mogu da žale za propuštenim prilikama, kojima bi sebi uveliko olakšali posao koji ih očekuje za sedam dana u revanšu u Beogradu
1 / 4 Foto: FK Partizan

LIMASOL - Fudbaleri Partizana doživeli su mnimalan poraz od AEL-a 1:0 (1:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija Lige šampiona. Iako je rezultat utakmice odigrane u Limasolu na Kipru mogao biti i drugačiji u svakom pogledu, crno- beli mogu da žale za propuštenim prilikama, kojima bi sebi uveliko olakšali posao koji ih očekuje za sedam dana u revanšu u Beogradu.

Za susret sa šampionom Kipra AEL-om iz Limasola trener crno belih Vladimir Vermezović odlučio se za sledeći tim: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Saša Marković, Babović, Tomić, Ilić, Lovre i Stefan Šćepović.

Njima se suprostavila jedanaestorka AEL-a: Degra, Airosa, Karitos, Ouou, Žunior, Bebe, Žilberto, Dede, Horhe Lourenco, Dikson, Vou.

Prvu priliku imali su domaći fudbaleri u 3. minutu igre. Sa ivice kaznenog prrostora šutirao je Žilberto, ali je Stojković paradom otklonio opasnost od Partizanovog gola...Traje pritisak fudbalera AEL-a, Partizan za saada defanzivan..

13. minut 1:0 za AEL. veliku grešku napravio je Aksentijević. Njegov prespori pas prema golmanu Stojkoviću, presekao je Vou i zaobišavši crno-belog golmana lako poslao loptu u nebranjenu Partizanovu mrežu...

Ali Partizan se ne predaje. Minut kasnije odličan naapad predvodio je Saša Ilić, lukavo je uposlio Šćepovića koji je sam izbio pred golamana AEL-a. Snažan šut, ali golman Degra uspeva krajnjim naporom da odbrani. Ostaje 1:0 za domaće..

25. minut AEL je umalo uspeo da kazni konfuziju u redovima Partizana. Stojkoviću je prilikom intervencije ispala lopta, a zatim se i sudario sa Ivanovim. Na svu sreću ovog puta Vuo nije kaznio taj kiks jer se i sam spetljao.

Nikako da Partizan dođe do svoje igre...uz retke kontranapade, crno-beli trpe pritisak fudbalera AEL-a

35 minut Saša Marković snažno šutira sa distance od 25 meetara ali naćalost lopta je proletela pored gola. 42. minut Golman Stojković je bio siguran posle novog pokušaja kapitena Žilberta, do kraja poluvremena beležimo još dve polušanse za Babovića. Ostaje 1:0 za AEL

Drugo poluvreme

Nije se promenio odnos snaga na terenu, fudbaleri Partizana igraju defanzivno očeekujući šansu iz kontranapada, dok je lopta više u nogamaa fudbalera AEL-a.

52. minut Stojković siguran. Strelac jedinog pogotka Vou i dalje predstavlja najveću opasnost po gol Partizana. Na svui sreću njegov šut kao iz topa s ivice kaznenog prostora Stojković sigurno brani...

55. minut Babović u je brzom kontranapadu krenuo ka golu AEL-a, ali gubi loptu...Ništa do toga. kao da su fudbaleri Partizana dobili novu energiju pa češće atakuju na gol Kiprana.

57. minut Degra brani Šćepovićev volej, tačnije Šćepović je snažno šutirao prema golu aa lopta je po drugi put pogodila Degru. Još jedna šansa odlazi u vetar....

64. minut Lovre opet neoprezan ispred šesnaesterca Partizana. Šansu koristi Dikson koji sa 20 metara šutira pored gola...

66. minut Šćepović lukavo petom šalje loptu na penal Aksentijeviću, ali je ovaj ne stiže...Šteta za priliku

Vladimir Vermezović iz igre povlači Šćepovića koga menja Libijac Zabija, a nešto kasnije iz igre izlazi Saša Ilić, a umesto njega ulazi Vukić.
77. minut Babović šutira pravo u golmana Degru. Na žalost treći put na utakmici golman Kiprana je bio na pravom mestu. Ovo je bila treća izgledna prilika za "crno-bele"
85. minut Vermezović ubacuje poslednjeg aduta. Umesto Nemanje Tomića u igru ulazi Lazar Marković...U ovim trenucima Partizan ima više od igre. Marković ubrzo dolazi u šansu ali ne supeva da se izbori zaa povoljniju priliku.
93. minut Veliki pritisak fudbalera AEL--a. Šansu ima Vouho koji iz oikreta s desne straane snažno Šutiraa put partizanoviog gola. Na svu sreću stojkovi jee bio ssiguran. Do kraaja meča fudbaleri AEL-a su izveli čak četiri kornera , ali bez ozbiljnijih šansi za gol.
95. minut Poslednju priliku da iz Kipra otputuju s povoljnijim rezultatom fudbaleri Partizqana propuštaju, kada su u kontranapadu Vukić i Zabija izbili skoro neometani pred gol AEL-a, na žćalost i ta prilikaa je otipšla u vetar jer je Vukić bio sebičan...
To je ujedno bilo sve na ovom meču, koji je završen pobedom domaćina od 1:0. Za sedam dana je revanš u Beogradu kada će kako svi očekujemo Partizan uz pomoć svojih navijača biti mnogo opasniji rival.

AEL - Partizan 1:0 (1:0)

Utakmica je odigrana pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Antonis Papadopulos, a sudili su Bugari Stanislav Todorov, Veselin Dobrijanov i Ivo Kolev.Strelac je bio Vou u 13. minutu.

Žuti kartoni: Ostojić (Partizan)

AEL: Degra, Žunior, Monteiro (Edmar od 67’), Bebe (Migel od 60’), Airosa, Karlitos, Ouon, Žilberto, Dede, Dikson, Vou (Nikolau od 80’).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Lovre, Babović, Ilić (Vukić od 75’), Tomić (L. Marković od 84’), S. Šćepović (Zabija od 70’).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track