Ministarka Mihajlović: Cela vlada na terenu, najkritičnije u Obrenovcu
Foto: Fonet

Sve institucije rade svoj posao

Ministarka Mihajlović: Cela vlada na terenu, najkritičnije u Obrenovcu

Srbija -
Građani moraju da slušaju naredbe opštinskih i gradskih štabova za vanredne situacije, kao da je u pitanju policija, dodala je potpredsednica vlade

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cela Vlada Srbije na terenu, jer je zemlja ugrožena poplavama, kao i da je trenutno najkritičnija situacija u Obrenovcu.

Najugroženije su opštine u mačvanskom okrugu, kao i gradovi Valjevo, Šabac i Loznica, ali i delovi Beograda - Obrenovac i Lazarevac, rekla je Mihajlovićeva dodajući da je do jutros najteže bilo u Ubu.

"Važno je da je cela vlada na terenu i da sve institucije rade svoj posao. Nisu u pitanju samo vojska i policija, već i zavodi za zaštitu zdravlja i preduzeća koja vode računa o putevima", rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, angažovano je Javno preduzeće Putevi Srbije i putarska preduzeća, na primer, Putevi Užice, koji trenutno rade na uklanjanju odrona kod Bajine Bašte da bi oko hiljadu ljudi, koji su tamo na neki način zatočeni mogli da se spasu."Još važnije je vreme koje je ispred nas, jer najviše posla će u oblasti saobraćaja i građevinarstva biti nakon ovog poplavnog talasa, od sledeće nedelje", naglasila je ona.

Mihajlovićeva je navela da se to odnosi i na Komisiju vlade za procenu štete, kao i preduzeća koja će biti uključena u taj posao i istakla da će morati da se radi gotovo 24 sata dnevno. To je neophodno da bi se što pre sanirale velike štete u celoj Srbiji, na primer, na putevima i mostovima, a pomoći će se i stanovnicima sa oštećenim ili porušenim kućam, rekla je ona. Mihajlovićeva je naglasila da će to biti glavni posao u narednom periodu.

Potpredsednica vlade je, takođe, apelovala na sve da slušaju naredbe nadležnih organa."Jer, ako to ne radimo ugrožavamo i živote nekih drugih ljudi, poput spasioca i ne budemo li tako radili imaćemo dosta problema u narednom periodu", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je upozorila da treba posebnu pažnju posvetiti higijenskim merama i ispravnosti pijaće vode. Građani moraju da slušaju naredbe opštinskih i gradskih štabova za vanredne situacije, kao da je u pitanju policija, dodala je potpredsednica vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track