Posle pisanja Kurira

Ministarstvo smenjuje ambasadorku u Rusiji Jelicu Kurjak?

Politika

Autor:

U MIP najavljuju da će ispitati slučaj Jelice Kurjak, koja je učestvovala u rušenju Vladimira Putina, a da će nakon toga i reagovati

Jelica Kurjak, ambasador u Rusiji, rusija, moskva,

Uskoro šut-karta za Jelicu Kurjak

BEOGRAD - Opoziv!
U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da su upoznati s navodima koje je objavio Kurir da je ambasadorka Srbije u Rusiji Jelica Kurjak učestvovala u rušenju predsednika Vladimira Putina i aktuelnog režima. Tačnije, da je tokom predsedničke kampanje u zvanične posete primala opozicione lidere, dok je njena ćerka čak učestvovala u protestima. Sada zbog njenih postupaka niko od ruskih zvaničnika ne želi da je primi.

- Nije poznato da se ruska strana ikad zvanično obratila Beogradu s primedbama na račun ambasadorke Jelice Kurjak. Svakako da je u toku raspitivanje o informacijama iznetim u Kuriru i kada se dođe do zaključka, biće i formalne reakcije Ministarstva inostranih poslova - navedeno je u pisanom odgovoru informativne službe MIP. Inače, kako Kurir saznaje u ovom ministarstvu, postoji velika šansa da zbog ovog skandala dođe do smene aktuelne ambasadorke.

Bivši diplomata Vladislav Jovanović naglasio je da, ukoliko se utvrdi da je ambasadorka Srbije u Moskvi vodila politiku mimo državne, hitno treba pokrenuti postupak za njenu smenu.

- Javna je tajna, i to svi znaju, da je na mesto ambasadora došla na izričit zahtev bivšeg predsednika Borisa Tadića. Ona je u Moskvi bila otpravnik poslova, a to svakako nije iskustvo za diplomatu koji će vas predstavljati u tako važnoj zemlji. MSP bi morao da se oglasi jer Srbija u ovom trenutku mnogo polaže na svoje dobre odnose s Rusijom, tako da nam takva vrsta problema uopšte ne treba - ističe on.

S. MALIŠIĆ - B. BOJIĆ

Ivan Mrkić zoom Ivan Mrkić

Diplomate oči i uši države

Bivši diplomata Predrag Simić kaže da konkretan slučaj ne može da komentariše iz ličnih razloga, ali napominje da ambasador mora biti i oči i uši države.

- Važno je da u velike zemlje poput Rusije šaljemo diplomatu u koga predsednik, premijer i Vlada imaju poverenje da će na pravi način preneti njihove stavove - ističe Simić.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (22)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Lenoir

  Lenoir

  ...da ,da i to pd hitno ovo odmah opozvati...i ne samo nju...ima njih jos koji podrivaju sistem zemlje i rade protiv nje ,a ona ih i dalje placa...

  51 Odgovori 
 • Вронски

  Вронски

  Ма терајте то потхитно из Москве.И искористио бих овај случај и упутио апел о већој информисаности српског народа о томе ко нас представља у свету.За дотичну је 95% нас чуло јуче,а нисмо ништа боље упућени ни о другима.За разлику о једног сада већ бившег амбасадора који нам се није и још увек нам се не скида са телевизијских екрана.

  50 Odgovori 
 • Danijel

  Danijel

  Treba smeniti apsolutno sve ambasadore iz prošlog saziva,jer su oni pioni DS-a i preko njih ide i dalje pogubna spoljna politika koju je vodila DS.

  50 Odgovori 

Poslednji komentar

 • leptir

  leptir

  Zašto ćuti Ruska federacija? Trebaju je odmah proterati!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Političari u Srbiji i Albaniji imaju priliku da odmerenim i odgovornim izjavama daju pozitivan doprinos Denis Kif ambasador Velike Britanije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!