Ministarstvo za rad u Obrenovac dopremilo mašine za prečišćavanje vode
Foto: MUP

Uz pomoć kompanoje Artos iz Slovenije

Ministarstvo za rad u Obrenovac dopremilo mašine za prečišćavanje vode

Srbija -
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i guvernerka Narodne banke Srbije, uz pomoć kompanije Artos iz Slovenije, obezbedili su dve mašine za prečišćavanje kontaminirane i zagađene vode

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja upućuje apel svim građanima i preduzećima da pomognu ustanovama socijalne zaštite u što boljem zbrinjavanju starih lica evakuisanih sa poplavljenih područja.

Neophodni su lekovi, sanitetski materijal i sve vrste opreme, posebno kreveti, dušeci, medicinska oprema (EKG oprema, defibrilatori), pelene za odrasle, voda, hrana.

Pomoć se može dostaviti sabirnom centru u Beogradu – Gerontološki centar Bežanijska kosa (Marije Bursać 49), a u ostalim gradovima u Srbiji najbližem Centru za socijalni rad. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti od dežurne službe Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu, koja je građanima na raspolaganju 24 sata dnevno (broj telefona – 064/8622 100).

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i guvernerka Narodne banke Srbije, uz pomoć kompanije Artos iz Slovenije, obezbedili su dve mašine za prečišćavanje kontaminirane i zagađene vode.

Mašine, koje su dopremljene u Obrenovac i puštene u rad, prečišćavaju po 1.500 litara vode na sat čime će se obezbediti neophodna količina vode za piće za najugroženije.

Ministarstvo je još dve pumpe za prečišćavanje zagađene vode, istog kapaciteta, u nedelju dopremilo i u Šabac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track