Miodrag Božović: Primio bih metak, al’ ne bih dao dres
Foto: Saša Pavlić

INTERVJU: Crnogorac neće preuzeti Zvezdu

Miodrag Božović: Primio bih metak, al’ ne bih dao dres

Fudbal -
Ostaje u Rusiji: Crveno-beli dres je za mene svetinja, nikada ne bih dozvolio da mi ga skinu. Zbog toga nije vreme za moj povratak na Marakanu, smatra prvi kandidat za novog trenera

Bez dlake na jeziku.Miodraga Grofa Božovića (45) mnogi koji vole crveno-belo hteli bi da vide na klupi Crvene zvezde! Zna kako Zvezda živi i diše jer je bivši igrač, autoritativan je trener sklon hrabrim potezima, a na ruku mu ide i činjenica da je veliki zvezdaš.Ako je suditi po stavu trenera Rostova, nije ni blizu povratka u Crvenu zvezdu, iako je otkrio da će kad-tad postati trener voljenog kluba.Kakve su šanse da postanete trener Crvene zvezde na zimu?- Realno, nikakve! Voleo bih najviše na svetu da osetim još jedan derbi odozdo, iz utrobe Marakane, ali iskreno, meni se ne ide iz Rusije. Nije vreme za povratak u Zvezdu.Zašto?- Ne sviđa mi se ambijent u Srbiji što se fudbala tiče. Sve izmiče kontroli. Država ne može da se obračuna s huliganima, pa šta onda ostaje klubovima... Jednostavno, ne vidim sebe tamo.Možete li da poredite vreme dok ste vi igrali fudbal sa sadašnjim?- Dok sam bio fudbaler Crvene zvezde, mi igrači smo bili spremni da se pobijemo s huliganima. Ono skidanje dresova, to je strašno. Nikada im lično ne bih dao dres. Rekao bih: pucajte u mene, ali Zvezdin dres, koji je za mene svetinja, vam ne dam!Kako onda rešiti taj problem?- Ljubav prema klubu pokazuje se na drugačiji način. Kao da ti igrači ne bi hteli da pobede i učine Zvezdu prvakom. Momci igraju pod neviđenim pritiskom. Kakve veze ima to što Zvezda šest godina nije prva. Pa, koliko Liverpul nije osvojio Premijer ligu, ili Arsenal? Tamo niko neće maltretirati fudbalere.Jeste li pre tri godine bili na pragu povratka u Crvenu zvezdu?- Jesam! Dogovorio sam se s tadašnjim direktorom Adžićem. Trebalo je samo da rešim papirologiju jer sam imao potpisan predugovor s Dnjepropetrovskom. Ukrajinci su se pobunili i nisu me pustili.Da li ćete se ikad vratiti na Marakanu?- Hoću! Kad-tad ću biti trener Crvene zvezde!

Ponizili fudbalere... Delije skidaju igrače
Ponizili fudbalere... Delije skidaju igrače

Iz Rostova mogu da me oterajuZašto ruski novinari potenciraju da biste mogli da napustite Rostov?- Ne beležimo rezultate kao na početku sezone, kada smo zbog povoljnog rasporeda ušli u seriju pobeda. Našli smo se u vrhu, gde nam realno nije mesto. Imam ugovor na još dve godine. Iz Rostova ću otići samo kad mi kažu da idem. Moj cilj je da osvojim kup Rusije s Rostovim.

Džaja zna šta radiMože li Dragan Džajić da vrati Zvezdu na stari put?- Dobro je za klub što se Džaja vratio. Dragan Džajić je jedna od naših najvećih fudbalskih legendi. Iskreno se nadam i verujem da će stabilizovati Zvezdu. On je veliki plus za klub, zna šta i kako treba da radi. Koliko će on uspeti sve da normalizuje, zavisi od raznih okolnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track