MIRAN KO BUBICA: Miki izašao iz pritvora
Foto: Marina Lopičić

Pčelar iz Kupinova pušten posle saslušanja

MIRAN KO BUBICA: Miki izašao iz pritvora

Crna Hronika -
Đuričić priznao napad na policajca, a mora da plati 100.000 zbog dozvole. Đuričić je mirnim i tihim glasom zameniku osnovnog tužioca u Rumi rekao da je kriv za incident, ali je istakao da je bio isprovociran i da ga je policajac prvi udario

RUMA - Ni traga od bahatosti!Miki Đuričić (37), pčelar iz Kupinova i učesnik rijaliti-programa „Veliki brat“ i „Farma“, posle 48 sati u policijskom pritvoru i saslušanja kod tužioca u Rumi pušten je na slobodu.

Protiv njega će biti pokrenuta istraga zbog napada na policajca u Kupinovu, a sudija za prekršaje kaznio ga je sa 100.000 dinara jer je vozio bez dozvole.Tih i miranSve vreme boravka u policijskom pritvoru Đuričić je, kako saznajemo, bio miran kao bubica, a u njegovom ponašanju nije bilo ni trunke bahatosti, po čemu ga svi znaju. Đuričić je tih i miran bio i juče, kad je maricom dovezen u Osnovni sud u Rumi.- Priznajem sve što mi se stavlja na teret - rekao je tihim glasom Miki, a onda objasnio šta se u subotu desilo u Kupinovu.- Tačno je da sam, dok sam gledao fudbalsku utakmicu, prozivao jednog lokalnog tajkuna i dobacivao policijskoj patroli. Bio sam besan i seo sam u kola kako bih otišao do Beograda.

Zaustavila me je policija. Onda sam bio, priznajem, drčan i bezobrazan prema njima. Pitao sam ih: „Je l‘ vam tajkun naredio da me zaustavite? Je l‘ vam on rekao da nemam vozačku? A i da imam, ne bih dao iz principa...“ Policajac mi je udario šamar, a onda sam ljut izašao iz kola i odgurnuo ga, a on je pao leđima na asfalt.Nakon što je dao izjavu, Đuričić je pušten da se brani sa slobode. Njemu se na teret stavlja napad na službeno lice, za šta mu preti zatvorska kazna do tri godine. Odmah potom priveden je kod sudije za prekršaje zbog vožnje bez vozačke dozvole. Kako smo saznali, kažnjen je sa 100.000 dinara i sa devet meseci zabrane upravljanja vozilom.Minimalna kaznaU Zakonu o bezbednosti saobraćaja, član 330, navodi se da će se onaj koji vozi bez vozačke dozvole kazniti zatvorom do 15 dana ili novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara.- To znači da je Miki u ovom slučaju izbegao zatvor, a dobio je i minimalnu novčanu kaznu - rekao je naš sagovornik iz istrage.

Mikijev kumHAPŠENJE JE NAMEŠTENOKum Mikija Đuričića, koji ga je juče sačekao po izlasku iz pritvora, kaže da je Mikiju namešteno hapšenje.- Nije tačno da je psovao i vređao policajce. Zašto bi on njima rekao da su seljačine kad je i on sa sela?! Njemu je sve to smešteno, a istina će kad-tad izaći na videlo. Saobraćajci su posle utakmice propustili 20 vozila, a samo njega su zaustavili... Sve je to isplanirano - rekao je Đuričićev kum.

Miki neraspoloženNEMAM KOMENTARĐuričić je iz zgrade suda izašao juče oko 13.30 sati. Bio je vidno neraspoložen, sve vreme s pognutom glavom. Na pitanje novinara da prokomentariše hapšenje kratko i nervozno je odgovorio: „Nemam komentar“, a onda je s trojicom prijatelja koji su ga čekali ispred suda seo u automobil. Ovoga puta ne za volan, već na zadnje sedište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track