MIROLJUBIVO: Navijači Srbije i Hrvatske odigrali prijateljsku utakmicu
Foto: Fejsbuk

Tolerancija u sportu

MIROLJUBIVO: Navijači Srbije i Hrvatske odigrali prijateljsku utakmicu

Fudbal -
Za proleće 2014. godine planirana je organizacija turnira pod nazivom "Eks Ju kup", na kom bi učešće uzeli navijači država iz bivše Jugoslavije

Navijači reprezentacije Srbije okupljeni u fan klub "Orlovi" odigrala je prijateljski meč sa navijačima hrvatske reprezentacije u Donjem Miholjcu u Hrvatskoj.

Ovaj neuobičajen događaj desio se povodom proslave 94. rođendana Fudbalskog kluba Jedinstvo iz ovog mesta.

Celoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici FARE - evropske komisije, organizacija koja promoviše fudbal i fer navijanje, borbu protiv rasizma i diskriminacije i zalaže se za toleranciju u sportu.

Iz Srbije je otputovalo 13 navijača - fudbalera. Igrala su se dva poluvremena po 30 minuta, a meč je završen miroljubivo - 3:3.

Posle utakmice usledilo je i čuveno "treće poluvreme", druženje uz kotlić, pečenje, pivo...

Fan klub "Orlovi" pokušali su da organizuju sličnu manifestaciju u Srbiji u vreme odigravanja kvalifikacionog meča Srbije i Hrvatske za Mundijal 2014., ali zbog ometanja od strane Fudbalskog saveza Hrvatske, taj duel nije odigran pošto su navijači iz Hrvatske vraćeni sa granice.

Ipak, nisu odustali od organizacije meča, ali ovog puta je u pitanju šira akcija. Za proleće 2014. godine planirana je organizacija turnira pod nazivom "Eks Ju kup", na kom bi učešće uzeli navijači država iz bivše Jugoslavije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track