Miroslav Mišković otišao van zemlje?

Vlasnik „Delte“ i najbogatiji Srbin naprasno otputovao

Miroslav Mišković otišao van zemlje?

Politika -
Mišković juče napustio Srbiju. U „Delti“ bez komentara da li je u pitanju privatni ili poslovni put i da li je odlazak u vezi s istragom koja se protiv njega vodi

BEOGRAD - Prpa?Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, napustio je Srbiju, saznaje Kurir. Ovu informaciju Kuriru su potvrdila dva nezavisna izvora.Mišković je, prema saznanjima Kurira, otputovao ili u Crnu Goru ili u Moskvu. Međutim, nije poznato da li je vlasnik imperije „Delta“ u inostranstvo otišao poslom ili na kraći odmor. Ili je pak njegov naprasni put u vezi s jučerašnjim pisanjem Kurira da će prvi čovek kompanije „Delta“ uskoro biti pozvan u policiju, na informativni razgovor u vezi sa spornim privatizacijama. Podsetimo, i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana da se protiv Miškovića vode predistražne radnje.- Zna se da Mišković posluje u Crnoj Gori i da ima poslove u Rusiji, prema tome, zašto ne bi tamo otišao? Sve će biti jasnije za nekoliko dana - rekao je izvor Kurira blizak ovog biznismenu.U kompaniji „Delta“ nije bilo moguće dobiti bilo kakvu zvaničnu informaciju o tome gde se trenutno nalazi Miroslav Mišković.Aleksandar Bojić, portparol kompanije „Delta holding“, na naše pitanje da li je tačno da je Mišković napustio zemlju, rekao nam je da ne zna gde se Miroslav Mišković nalazi i obećao da će proveriti i da će nam javiti. Međutim, do zaključenja ovog broja od Bojića nismo dobili ni potvrdu ni demanti naših saznanja, dok potpredsednica „Delta holdinga“ Jelena Krstović juče nije odgovarala na naše pozive.Kako je Kurir pisao u jučerašnjem broju, vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković u policiji će morati da objasni nekoliko spornih slučajeva.- Reč je o nekoliko privatizacija koje se pominju u izveštaju EU, poput „C marketa“ i „Luke Beograd“. Takođe, informacije su potrebne i u vezi s istragama o pet miliona evra koje je Šarić navodno pozajmio njegovom sinu Marku, zatim o ulozi Šarića u gradnji Belvila i s poslovanjem Miškovićeve kompanije „Delreal“ - ranije je otkrio odlično obavešteni izvor Kurira.Podsetimo, Kurir je u nekoliko navrata pisao o slučajevima u koje je vlasnik „Delta holdinga“ uključen. Između ostalog, pisali smo da se proverava veza Miškovića s Darkom Šarićem u okviru poslovanja PZP „Beograd“, o slučaju „Delreala“ i konverziji 16 hektara zemlje, kao i o kreditu u Univerzal banci.(E. K.)

Miškoviću smeta KurirKompanija „Delta holding“ saopštila je u četvrtak da su medijski napisi Kurira ozbiljno narušili poslovni ugled te firme i usput zapretila našem listu da će iskoristiti sva zakonom predviđena sredstva da zaštiti svoj kredibilitet.Podsetimo, Kuriru nikada nije bilo u interesu da se urušava bilo čiji ugled, već samo da se objavljuju informacije koje su od javnog značaja, tačnije, na koji način je poslovao najbogatiji Srbin Miroslav Mišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja