Miroslav Mišković: Sve sam vam kupio, a imam status kao kriminalac!
Foto: Nebojsa Mandic

Razbesneo se na policiju i lekare

Miroslav Mišković: Sve sam vam kupio, a imam status kao kriminalac!

Politika -
Vlasnik „Delta holdinga“ negodovao što ga na preglede u Vojnomedicinsku akademiju sprovode naoružani pripadnici policije

BEOGRAD - Postideo se da ga neko ne prepozna!- Ovo je sramota! Ja sam platio sve ovo, sve sam donirao i kupio, a sprovodite me kao da sam najveći kriminalac! Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, besno je negodovao Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, dok su ga jake policijske snage sprovodile kroz Vojnomedicinsku akademiju.Nezadovoljstvo zbog toga što je u pritvoru od 12. decembra prošle godine, kako navodi izvor Kurira, nije mogao da sakrije ni na trenutak.- Nisam ja kriminalac. Neko će me prepoznati ovde. Sramota! - negodovao je navodno vlasnik „Delte“. U prethodna dva dana, kako nezvanično saznajemo, on je čak dva puta prebacivan u ovu zdravstvenu ustanovu.- U ponedeljak rano ujutru, uz jake mere obezbeđenja pripadnika Žandarmerije, on je u najvećoj tajnosti u marici iz CZ sproveden u bolnicu. Doktor ga je ovde već čekao, sve je bilo spremno za njegov dolazak. Stavljen mu je holter kako bi bio urađen test opterećenja srca. Istog dana vraćen je u ćeliju Centralnog zatvora, a juče ujutru ponovo je dovezen da bi mu skinuli aparat koji je nosio 24 sata - kaže izvor Kurira.Žali se na boloveKako navodi, od rezultata koje aparat bude prikazao zavisiće da li Mišković mora na operaciju ili će ostati u ćeliji.- Njegovo zdravstveno stanje nije bilo dobro ni kad je uhapšen, a u međuvremenu se pogoršalo. Stres i uslovi života svakako su se negativno odrazili. Mi moramo da vodimo računa o svakom pritvoreniku i zbog toga će Miškoviću, kao i svakom drugom kome to zatreba, biti pružena odgovarajuća nega - objašnjava on.Varira mu pritisakZdravstveno stanje vlasnika „Delta holdinga“ od njegovog pritvaranja prate lekari u CZ. Poslednjih dana, navodno, on se često žali na bolove u predelu srca.- Krvni pritisak mu varira, a i puls mu je u pojedinim trenucima bio veoma usporen - kaže izvor Kurira. Ukoliko lekari procene da on mora na operaciju na VMA, kako navodi naš izvor, zatvorski stražari boraviće ispred sobe.

Čuvari... Ako Mišković ostane na VMA, imaće stražu ispred sobe
Čuvari... Ako Mišković ostane na VMA, imaće stražu ispred sobe

Nudi 25 miliona za slobodu?Odbrana Miroslava Miškovića, prema nezvaničnim informacijama, ponudiće jemstvo u zamenu za njegovo puštanje na slobodu.- Miškoviću je u petak produžen pritvor za još 30 dana pošto je sud odbio da mu ćeliju zameni narukvicom za elektronski nadzor. Takođe, odbijen je i predlog za jemstvo, jer odbrana do sada nije nudila konkretan iznos - kaže izvor iz istrage. Niko juče nije želeo da navede o kojem iznosu se radi, ali se spekuliše da je reč o 25 miliona evra, za koliko su, navodno, malverzacijama oštećena putarska preduzeća.

Provozao se gradom u cik zoreMiroslav Mišković je na VMA doveden u cik zore.- Da bi se izbegla saobraćajna gužva i eventualne komplikacije u transportu, on je uz jake mere obezbeđenja prebačen na VMA u marici, koja je u svakom trenutku bila pod nadzorom pripadnika Žandarmerije. Sve je proteklo u najboljem redu, bez ijednog incidenta - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track