Mirza Selimović: Čola je car, mnogo sam naučio od njega

Dvojica pevača u top 12 u Zvezdama Granda

Mirza Selimović: Čola je car, mnogo sam naučio od njega

Stars -
Upoznao sam ga pre nekoliko godina u Tuzli i uverio se da je ljudska, moralna i pevačka veličina

Zabavnjak među folkerima.Mirza Selimović iz Srebrenika tvrdi da nikad neće promeniti muzički pravac - da će ostati veran popu. Njega u BiH mnogi smatraju naslednikom Zdravka Čolića jer imaju sličnu boju glasa. On je u intervjuu za Kurir otkrio kako se snašao u takmičenju, kakvi su ostali kandidati i koliku je popularnost stekao u jednom bosanskom takmičenju u kojem je zauzeo drugo mesto.S obzirom na to da pevaš pop muziku, zbog čega si se opredelio za „Zvezde Granda“?- Mislim da je to najjača produkcijska kuća na ovim prostorima.Ako bi potpisao ugovor s „Grand produkcijom“, da li bi se okrenuti folku?- Definitivno ne. Ostajem veran pop muzici, mada se drugačiji zvuk uvek može provući da bi se osvežio repertoar. Najveće zvezde su iz sarajevske pop-rok škole, zato pobeđujemo.Mnogi te nazivaju Čolinim naslednikom. Kakvo mišljenje imaš o njemu?- Mislim da niko nikada neće biti Zdravko broj 2. Upoznao sam ga pre nekoliko godina u Tuzli i uverio se da je ljudska, moralna i pevačka veličina.

Da li više voliš da te porede sa Čolom ili sa Dženanom?- Ne volim nikakva poređenja u tom smislu, ali istina je da sam od tih pevača mnogo naučio.Osvojio si drugo mesto na jednom sličnom takmičenju u BiH, a svi su te smatrali pobednikom. Žališ li za pobedom?- Pošto su svi tipovali na mene i prihvatili me takvog kakav jesam, nije mi krivo. Čak mi je u neku ruku i drago, jer sam dobio priliku na velikoj „Grandovoj“ sceni.Šta te izdvaja od ostalih učesnika?- Mislim da se izdvajam samo po repertoaru. Teško da vam ja mogu reći da li sam bolji ili lošiji od nekog, za to imamo žiri.

TugujeDA MOGU, IZBRISAO BIH IZ SEĆANJA SMRT DRAGIH LJUDIKakvo si detinjstvo imao i da li postoje trenuci koje bi rado zaboravio?- Imao sam lepo detinjstvo, mnogo drugova, lepih trenutaka. Najdraži mi je period srednje škole jer sam se tada ozbiljnije aktivirao u muzici. Postoje momenti koje bih rado izbrisao iz sećanja, to je smrt dragih ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=ZhYZisjH2OA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track