Miščević: Konstituisati novu Vladu Srbije i Skupštinu što pre
Foto: Fonet

Evrointegracije

Miščević: Konstituisati novu Vladu Srbije i Skupštinu što pre

Vesti -
Novi sastav parlamenta čeka donošenje velikog broja zakona, među kojima su medijski zakoni, koji su prošli verifikaciju Evropske komisije, ali i zakoni o radu i stečaju, naveola je šefica pregovaračkog tima

BEOGRAD - Šefica tima Srbije za pregovore sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da je za evropske integracije važno da se Skupština i Vlada Srbije konstituišu što pre nakon vanrednih izbora, 16. marta.

Ona je istakla da će novi sastav Skupštine Srbije čekati donošenje velikog broja zakona, među kojima su medijski zakoni, koji su prošli verifikaciju Evropske komisije, ali i zakoni o radu i stečaju. Miščevićeva je istakla da smatra kako vanredni parlamentarni izbori u Srbiji neće usporiti proces pregovora Srbije o članstvu sa EU.

"Naredne nedelje nas čeka otvaranje razgovora o pitanjima prosvete i kulture. Nište nije stalo, naprotiv, idemo dva koraka unapred", kazala je Miščevićeva.

Upitana da li rad Vlade Srbije na evrointegracijama usporava to što je u tehničkom mandatu, šefica predovaračkog tima Srbije odgovorila je da to u ovom trenutku nije važno, zato što političke odluke "nisu nužne da bismo se upoznali sa pravom Evropske unije". Miščevićeva se složila u prvoj godini pregovora može biti otvoreno čak pet ili šest pregovaračkih poglavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track