Misija Olimpijskog komiteta otišla u London

Počelo okupljanje

Misija Olimpijskog komiteta otišla u London

Ostali sportovi -
Misija će pripremiti teren za dolazak naših sportista u London i nadam se da ćemo se tamo često viđati kada budemo proslavljali osvajanje medalja, rekao je pred put Vlade Divac

Misija Olimpijskog komiteta Srbije otputovala je danas u London gde će narednih dana pripremiti sve neophodne detalje za dolazak srpskih sportista u glavni grad Velike .

Na čelu delegacije nalazi se predsednik OKS Vlade Divac, koji danas i sutra ima sastanke u Londonu, gradu domaćinu jubilarnih 30. Olimpijskih igara.

"Misija će pripremiti teren za dolazak naših sportista u London i nadam se da ćemo se tamo često viđati kada budemo proslavljali osvajanje medalja", rekao je Vlade Divac povodom ispraćaja Misije na aerodromu Nikola Tesla.

Šef Misije OKS Branislav Jevtić istakao je da će srpski olimpijski tim u Londonu imati ukupno 204 člana.

"Imamo 115 sportista, plus dvojicu koji su rezerve i spremni da uskoče u slučaju povreda, a ostatatak tima su službena lica koja će imati zadatak da pruže logistiku. Već u petak kreću strelci, zatim 24. jula dolazi veliki čarter sa 120 lica, a poslednji stižu tekvondisti 5. avgusta. Čeka nas dosta posla, već danas imamo pet sati sastanaka", objasnio je Jevtić.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track