Mišković kupovao preduzeća u Srbiji za Nasera Keljmendija!

Miškovićeve veze s narko-bosom

Mišković kupovao preduzeća u Srbiji za Nasera Keljmendija!

Politika -
Sumnja se da je najveći narko-diler na Balkanu preko Miškovićeve firme „Veniti internešenel korporejšn“ kupovao nekretnine u BiH i Srbiji

BEOGRAD - Mutne radnje!Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković imao je zajedničke poslove s Naserom Keljmendijem, najuticajnijim narko-dilerom na Balkanu i čovekom koga su vlasti SAD stavile na crnu listu, prenosi sarajevska Slobodna Bosna.Mišković je, prema pisanju Slobodne Bosne, poslovao s ministrom sigurnosti BiH i vlasnikom dnevnog lista Avaz, Fahrudinom Radončićem, ali i posredno s Keljmendijem, odnosno, sumnja se da je narko-bos preko svojih i Miškovićevih ofšor kompanija kupovao nekretnine u Srbiji i Bosni!Naime, Mišković je u junu 2007. godine s Radončićem potpisao ugovor o osnivanju „Prezident nekretnina“. Miškovićeva firma „Delta rilestejt“ posedovala je pedeset procenata preduzeća, Radončićev „Avaz roto-pres“ 25 odsto, a još 25 odsto pripadalo je ofšor kompaniji registrovanoj na Belizeu „Veniti internešenel korporejšn“, za koju se pretpostavlja da je takođe u vlasništvu Miškovića. Postoje dokazi da je „Veniti internešenel korporejšn“ preko firmi-ćerki za nešto više od godinu dana kupila u Srbiji preduzeća s vrednim nekretninama za najmanje 40 miliona evra. Prema poslovnoj dokumentaciji, ovlašćena lica za kupovinu bili su menadžeri Miškovićevog preduzeća „Delta rilestejt“, a kupljena preduzeća su u kratkom roku preregistrovana u vlasništvo „Delte“, a na ključne pozicije postavljeni su menadžeri „Delta holdinga“.Sumnja se da je preko kompanije „Veniti internešenel korporejšn“ nekretnine u BiH i Srbiji kupovao i Naser Keljmendi. Međunarodni istražitelji su čak napravili i šematski prikaz transakcija ofšor kompanija u vlasništvu Miškovića i Keljmendija koje su sarađivale s Radončićem i preko „Prezident nekretnina“ kupovale preduzeća s objektima.

Keljmendijevi partneri: Haradinaj, Orić...Podsetimo, govorilo se da su na dugačkoj listi Keljmendijevih kontroverznih prijatelja i najbližih saradnika bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, bivši komandant snaga BiH u Srebrenici Naser Orić, kosovski biznismen Ekrem Luka, vlasnik Avaza iz Sarajeva Fahrudin Radončić i mnogi drugi.

Ko je Naser KeljmendiNaser Keljmendi je jedan od najuticajnijih narko-dilera na Balkanu i vlasnik je velikog broja nekretnina. U junu prošle godine Keljmendi je stavljen na crnu listu SAD i označen je kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.Prema podacima policije, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Carigrada i Albanije, zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu, o čemu je Kurir već pisao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track