Miškovići prisvojili 2,870 milijardi dinara

Miljko Radisavljević, specijalni tužilac

Miškovići prisvojili 2,870 milijardi dinara

Crna Hronika -
Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koji su jutros privedeni, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati

BEOGRAD - Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da se Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković krivičnom prijavom terete da su iz privatizovanih putarskih preduzeća prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Prema navodima krivične prijave, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem put, Bačka put i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti od oko dve milijarde i 870 miliona dinara, kazao je Radisavljević.

Specijalni tužilac je kazao da je zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet tokom 2005. godine kupovinom Preduzeća za puteve Beograd, koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koji su jutros privedeni, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track