Miting SNS - Vučić: Mi hapsimo lopove, a ne poštene ljude, briga me koja im je partijska knjižica
Foto: Printscreen

Konvencija naprednjaka u Spensu

Miting SNS - Vučić: Mi hapsimo lopove, a ne poštene ljude, briga me koja im je partijska knjižica

Politika -
Udružiće se i šuto i rogato da bi pokušalo da stvari vrati unazad. Svakoga dana im nešto smeta. Mi hapsimo lopove, a ne poštene ljude, i baš me briga koja im je partijska knjižica. Lopovi i kriminalci neće upravljati Srbijom i soliti nam pamet kako se Srbija leči, poručio Vučić
1 / 10 Foto: Printscreen

NOVI SAD - Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras sa predizborne konvencije u Novom Sadu da je cilj te stranke da osvoji 50 odsto glasova na izborima, kako bi mogli da sprovedu reforme.

"Vaša podrska ključ je bilo kakvog uspeha i nade. 16. marta odlučuje se o budućnosti Srbije. Izborna kampanja nikada nije bila kraća, a izborni rezultat nikada važniji. Nećemo imati vlast i nećemo moći da sprovedemo reforme, ako ne dobijemo 50 odsto glasova", rekao je Vučić. "Naš cilj na izborima mora da bude većina glasova građana Srbije", rekao je Vučić na skupu koji su funkcioneri stranke i zvanice, za razliku od pristalica, odslušali na nogama, a tako će, objasnio je njihov lider, biti i ubuduće.

Incident - čovek se popeo na binu

Tokom govora Aleksandra Vučića došlo je do incidenta kada je čovek iz publike pokušao da dođe do bine. Obezbeđenje ga je zaustavilo, međutim Vučić im je naložio da ga puste da izađe. U toku govora Vučića čovek je sve vreme stojao nekoliko metara daleko od lidera naprednjaka.

Incident na mitingu: Čovek iz publike uleteo na binu
Incident na mitingu: Čovek iz publike uleteo na binu

Vučić je upozorio cilj SNS nije lako dostižan: "Udružiće se i šuto i rogato da bi pokušalo da stvari vrati unazad. Svakoga dana im nešto smeta. Mi hapsimo lopove, a ne poštene ljude, i baš me briga koja im je partijska knjižica. Lopovi i kriminalci neće upravljati Srbijom i soliti nam pamet kako se Srbija leči", poručio je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=S0zyjbh7OJk

Kada tajkune i njihove političare sluge sklonimo sa grbače naša ekonomija će imati šanse"Moja poruka za sve njih danas, za sve koji su govorili da nije kriv onaj ko je uzeo tri miliona evra, ko je dilovao, koji su opljačkali naše banke za milijardu evra, da ih obavestim da ih se nisam nimalo uplašio, niti ih se Srbija imalo uplasila", rekao je Vucić, uveren da će ih "Srbija pobediti sve zajedno, koliko god da ih ima". Borba protiv korupcije nije samo moralno pitanje, poručio je, jer "tek kada te tajkune i političare i njihove sluge sklonimo sa grbače naša ekonomija će imati šanse da napreduje i naši radnici da rade, a poljoprivrednici da budu na svojim njivama".

Vučić je pozvao investitore da dođu u Srbiju i najavio da će u naredne dve godine dobiti podsticaje za ulaganja.

"Samo naredne dve godine. Zato treba da požure u Srbiju, jer hoćemo da sklonimo mlade sa ulica, da ih zaposlimo, ali i stručne ljude koji su dobili otkaze, a koji imaju 50 godina i niko im ne nudi posao danas", rekao je Vučić.Naši građani su najvredniji i najpošteniji radnici u Nemačkoj i Austriji, tako treba da bude i kod nas

"Moramo da reformišemo naš sistem. Naši građani su najvredniji i najpošteniji radnici u Nemačkoj i Austriji, tako treba da bude i kod nas", rekao je Vučić i naveo da smo u međuvremenu napravili važne korake ka EU, ali da Srbija ne sme i neće da raskida, već da unapređuje odnose sa Ruskom federacijom. "Rusiji možemo da ponudimo gotovo sve što proizvodimo. Njihovo tržište može da uzme sve", zaključio je Vuičić. Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je sa konvencije SNS u Novom Sadu da je Srbija odlucicla da 16. marta izabere najboljeg i da je izabrala Aleksandra Vučića. "Odlučila je Srbija da se ne vrati u vreme kad je bila u rukama tajkuna i da ne zaboravi bahatost bivših vladara", poručio je Vulin. Vulin je istakao da je Srbija odlučila da ispita "ne 24 privatizacije, već 2.024 privatizacije, sve dok ne vrati ono što je oteto".

Potpredsednik SNS Igor Mirović je rekao da politička konkurencija SNS želi da Srbija nastavi život u mulju, a da je uloga liste koju predvodi Aleksandar Vučić da zaustavi "tu trulu energiju koja je Srbiju gurala u mulj". "Promene pokrajinske vlasti niko ne može da zaustavi", uveren je Mirović.

Član Predsedništva SNS Maja Gojković smatra da je potrebno da se iskoreni "seme zla", koje personifikuju Milorad Mišković i Dragan Đilas iskoreni.

Gojković je rekla da su ljudi kao što su Mišković i Đilas, vladajući našim životima godinama, stvorili sistem i sliku Srbije prema tom sistemu u kojem je teško da građani sa svojih deset prstiju prehrane svoju decu.

Vanja Udovičić
Vanja Udovičić

Ministar sporta Vanja Udovičić poručio je da se svi sete mladih uoči izbora, dok su retki oni koji rade za mlade.

- Slušamo mnoge kako pričaju, dok samo Vučič radi - izjavio je Udovičić.

Drašković. Srbija konačno krenula napred

Predsednik SPO Vuk Drašković je rekao da je Srbija konačno krenula napred i da je otpočela borba protiv onih kojima je Srbija služila kao sredstvo za njihovo bogaćenje i kojima je svaka nesreća zemlje bila temelj za njihovu svaku i politicku i materijalnu sreću. "Nije vreme za parole, ozbiljno je, mnogo je ozbiljno, jer mnogo je onih koji hoće da u Srbiji zaigraju dva kola - jedno bosansko, drugo ukrajinsko. To se ne sme dogoditi", rekao je Drašković, čija se stranka nalazi na izbornoj listi koju predvode naprednjaci.

Lista "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" zvanično je u izbornu kampanju počela mitingom u niškom "Čairu". Kako je na početku konvencije rečeno u proteklih godinu i po dana SNS je radila i uradila mnogo, ali je i svesna da te promene nisu dovoljne i da se mora ići snažnije napred ka ostvarenju cilja, a to je Srbija u kojoj se cene prave vrednosti.

http://www.youtube.com/watch?v=S0zyjbh7OJk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja