MITO: Ružić Simketu diplomu, Simke Ružiću roleks od 10.000 dolara!
Foto: Kurir štampano

Dil političara i generala

MITO: Ružić Simketu diplomu, Simke Ružiću roleks od 10.000 dolara!

Politika -
Visoki funkcioner SPS Branko Ružić sredio načelniku saobraćajne policije Dragiši Simiću da dobije diplomu fakulteta u Banjaluci, a general mu zahvalio tako što mu je kupio skupoceni sat

BEOGRAD - Mali je opasan. Dragiša Simić, načelnik saobraćajne policije, kupio je Branku Ružiću, predsedniku Izvršnog odbora SPS, skupoceni sat „roleks dipsi“, čija je cena oko 10.000 dolara. Ako se pitate šta to treba da učinite za Simića pa da vas časti ovakvim poklonom - ni manje ni više nego da mu sredite diplomu Pravnog fakulteta. Ovo nije vic, iako ima sve elemente toga.

Naime, kako Kurir ekskluzivno saznaje, pre nekoliko godina Branko Ružić je pomogao Simiću, svom dobrom prijatelju, da završi Pravni fakultet u Banjaluci, a on mu se revanširao skupocenim darom.- Ružić je, narodski rečeno, sredio diplomu fakulteta Simiću. Njih dvojica su baš dugo dobri drugari i nema toga što ne bi učinili jedan za drugog. Ružić je potegao veze i učinio prijatelju, a on mu je zahvalio poklonom - „roleksom“ - kaže izvor Kurira.O pomenutom satu Kurir je već nekoliko puta pisao. Mlađani socijalista je zaboravio da ga prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, a na pitanje otkud mu skupoceni sat kad je prijavio samo poslaničku platu od oko 100.000 dinara, Ružić je kazao da ga je dobio od prijatelja, ne želeći da otkrije ime!- Nisam neki pasionirani kolekcionar satova, svaki poklon koji dobijem za mene ima dominantno emotivnu vrednost. Materijalno me ni na koji način ne fascinira, tako da ovaj poklon od mog dragog prijatelja iz vremena mog sazrevanja devedesetih za mene nema materijalnu komponentu. Ali drag mi je i zato ga nosim - poručio je Ružić SMS 2012. godine, kad je naš list i pokrenuo aferu „roleks“.Međutim, kad smo mu predočili da se taj model nije proizvodio devedesetih, već da se mogao naći u prodaji tek od 2009. Ružić je promenio ploču i počeo da se vadi:- Niste čitali s razumevanjem. Sat nije iz devedesetih, već prijatelj koji mi ga je dao. Ne bih više komentarisao - rekao je on.

Kakav drugBRANIO TAJKUNABranko Ružić je, dok je obavljao funkciju ministra bez portfelja za evropske integracije, branio tajkuna Dragana Đurića, koji je osumnjičen da je u slučaju Veterinarskog zavoda stekao protivpravnu imovinsku korist od 207 miliona dinara. Ružić je za Đurića rekao da je nevin i tako navukao na sebe gnev Aleksandra Vučića, koji mu je poručio da, ako mu se ne sviđa to što radi država, ne treba da sedi u vladi.

TatatatiraDRUGARI ZANEMELIBranko Ružić nije odgovarao na pozive, ali je poslao kratak SMS:- Baš ste mi nedostajali. Opet vas pozdravlja Stiven Spilberg. Uživajte - napisao je Ružić i tako izbegao da odgovori na konkretno pitanje. Dragiša Simić nije odgovarao na poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track