Mlađan Šilobad: Bertomeu sad pere ABA ligu

Crno-beli odgovorili Evroligi

Mlađan Šilobad: Bertomeu sad pere ABA ligu

Košarka -
Direktor Partizana Mlađan Šilobad kaže da je čudna izjava prvog čoveka ULEB da srpski šampion nije aplicirao za vajld kard

Poslovni direktor Partizana NIS Mlađan Šilobad odgovorio je prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeuu, koji je rekao da crno-beli nisu ni aplicirali za pozivnicu kako bi učestvovali u kvalifikacijama.- Ne želim da ispadne da kritikujem Evroligu, ali izjava gospodina Bertomeua je čudna. Mi smo dobili dopis u kojem jasno piše da sva prava za dodelu pozivnica sad ima Evroliga i ne pominju nikakve prijave. Ja sam čak kontaktirao sa nekim ljudima iz Evrolige i pitao ih da li mi treba da apliciramo. Ništa nam nisu odgovorili - kaže Šilobad za Kurir i dodaje:- Meni ovo sad liči na pranje rukovodstva ABA lige, čiji su ljudi u bordu ULEB, a zaista ne znam da li su se zalagali za nas. Znam samo da su u poslednje vreme trpeli veliki pritisak. Šta uopšte znači prijavljivanje za vajld kard? Da li možda može da se prijavi bilo koji klub? Gde je sad poljski Sopot, kom su pre nekoliko godina dodelili A licencu? Očigledno da se ne vrednuju sportski rezultati, već je kriterijum isključivo vezan za novac. Šilobad smatra da je jedan od pokazatelja da Evroliga želi maksimalnu kontrolu takmičenja i činjenica da će sledeće godine biti ukinut kvalifikacioni turnir.- Jasno je da oni žele da drže sve konce u svojim rukama i određuju ko će se takmičiti u Evroligi - zaključio je direktor crno-belih.

Đordi Bertomeu i Mlađan Šilobad
Đordi Bertomeu i Mlađan Šilobad

Uvek neko „ali“ĐORDI: PARTIZAN JE DOBAR, ALI POSTOJE DRUGI FAKTORIPredsednik Evrolige Đordi Bertomeu je još jednom ponovio da postoje „drugi faktori“, ali je opet izbegao da pojasni o čemu se radi.- Partizan ima istoriju i veliki broj navijača, i to ga čini dobrim kandidatom za pozivnicu, ali postoje i drugi faktori koji se uzimaju u obzir - naveo je Đordi Bertomeu.Žoc je pun bekovaBOGDANOVIĆ NE IDE U FENER?Iako se već duže vreme pominje da bi bek crno-belih Bogdan Bogdanović mogao da pojača Fenerbahče, nakon poslednjih poteza Željka Obradovića to nije realno. Naime u Fener su stigli sjajni bekovi Riki Hikmen i Endru Gaudlok, a kako na spoljnim pozicijama Obradović raspolaže Bojanom Bogdanovićem i Emirom Preldžićem, čini se da je gužva prevelika.Bogdanović je izrazio želju da ode u klub koji će mu pružiti mogućnost da ima veću minutažu, a to sada u Fenerbahčeu ne bi bio slučaj. Interesovanje za najboljeg mladog igrača Evrope pokazao je i CSKA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track