Mladen Obradović tužio nepoznatu osobu zbog pretnji LGBT zajednici!
Foto: Marina Lopičić

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal

Mladen Obradović tužio nepoznatu osobu zbog pretnji LGBT zajednici!

Crna Hronika -
Svako ko je video ovaj lažni mejl mogao je po njegovoj sadržini da se uveri da je u pitanju čista laž i falsifikat. Mejl je pisan latinicom, ja pišem ćirilicom. U njemu se koriste neprihvatljive formulacije i pozivi na ubistvo, pritom je prepun gramatičkih i pravopisnih grešaka, kazao je Obradović

BEOGRAD - Vođa zabranjenog pokreta "Obraz" Mladen Obradović predao je danas Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal tužbu protiv NN osoba koje su zloupotrebile ime te organizacije i njegovo lično ime tako što su putem SMS poruka i elektronske pošte slale preteće poruke pripadnicima LGBT populacije.

Obradović je novinarima ispred "Palate pravde" rekao da je sporni i-mejl, koji je upućen 1. aprila LGBT aktivistima, stigao i na i-mejl adresu Srpske radikalne stranke i pokreta "Naši", i da se jasno vidi da je pismo upućeno sa adrese sender@5ymail.com, a da je navodna adresa pokret.obraz@gmail.com korišćena kao kamuflaža.

"Svako ko je video ovaj lažni mejl mogao je po njegovoj sadržini da se uveri da je u pitanju čista laž i falsifikat. Mejl je pisan latinicom, ja pišem ćirilicom. U njemu se koriste neprihvatljive formulacije i pozivi na ubistvo, pritom je prepun gramatičkih i pravopisnih grešaka. To je nešto što ne moze biti ni moje delo niti bilo koga iz "Obraza" ili SRS", kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ima instrumente da utvrdi sa kog računara je ta poruka poslata i ko je pošiljalac.

Obradović smatra da su takvu poruku poslali oni koji upravo žele da on i "Obraz" budu otuženi za ovo, kako je rekao, "gnusno delo".U spornoj poruci se članovi SRS i takozvanih patriotskih organizacija pozivaju na klanje članova Gej-strejt alijanse, a u potpisu se navodi ime Mladena Obradovića i pokreta "Obraz".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track