Mladić pretio lažnim pištoljem policija ga ubila!
Foto: ORF

Tragičan pokušaj pljačke benzinske pumpe

Mladić pretio lažnim pištoljem policija ga ubila!

Austrija -
Policija je otvorila vatru na mladića koji je iz automobila uperio pištolj ka njima i nije nije poslušao upozorenje da spusti oružje

NOJNKIRHEN - Pljačkaš benzinske pumpe (21) ubijen je u oružanom sukobu sa policijom .

Momak je pokušao da opljačka jednu benzinsku pumpu u Bečkom novom mestu (Wiener Neustadt), ali mu to nije pošlo za rukom i dao se u beg. Radnica je zapamtila registarske tablice vozila i alarmirala policiju koja je ubrzo pronašla pljačkaša.

Policajci su, prema sopstvenim navodima, nakon prvog neuspešnog pokušaja, mladićev automobil zaustavili na ulasku u mesto Nojnkirhen u Donjoj Austriji. Pljačkaš je, sedeći u automobilu, uperio cev svog pištolja u jednog od policijskih službenika, a uprkos ponovljenom zahtevu policajaca da oružje pri izlasku iz vozila izbaci kroz otvorena suvozačeva vrata, on to nije uradio. Policijski službenici su onda na naoružanog mladića ispalili nekoliko hitaca, koji su ga usmrtili.

Javno tužilaštvo naredilo je obdukciju tela ubijenog, a dva pištolja koja je policija na uviđaju pronašla kod ubijenog pljačkaša, nisu bila prava – ustanovljeno je da se radi o vazdušnom i gasnom pištolju, koje je izgledom teško razlikovati od pravih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track