MOGU SVE: Žene-zmajevi u kući domaćice, u preduzeću šefice
Foto: Zorana Jevtić

Uskrs u domu četiri ambiciozne i uspešne dame

MOGU SVE: Žene-zmajevi u kući domaćice, u preduzeću šefice

InfoBiz -
One su uspešne direktorke koje vode biznis, ali i pored toga stižu da s porodicom uživaju u praznicima
1 / 3

BEOGRAD - Uspeh na štiklama!Baviti se biznisom u Srbiji često je neizvestan posao koji zahteva apsolutnu predanost, a u slučaju da ste žena, ovakav način privređivanja donosi još otežavajućih okolnosti! I dalje se neretko osuđuju uspešne žene koje vreme posvećuju karijeri umesto osnivanju porodice, a u slučaju da su se ostvarile u ulogama majke i supruge, uspeh im se najčešće ne prašta. Ipak, ove četiri dame su uspele da se ostvare na svim poljima, a za Kurir otkrivaju kako im je to pošlo za rukom.

Katarina VukovićDIZAJNER ENTERIJERA I VLASNICA FIRME „KATERA“- Radni dan mi ponekad traje i po 15-16 sati jer nam je jedini cilj da ispoštujemo želje svakog klijenta - navodi ona i dodaje da porodica to ponekad oseti. Balans između porodice i posla je, po njenim rečima, najvažniji za žene preduzetnice, koje imaju veću odgovornost od muškaraca zbog posvećenosti deci. Zbog toga su praznični dani jedinstveni trenuci kad može da se opusti i prepusti uživanju.- Uskršnji praznici se od radnih dana razlikuju po opuštenosti - nema stresa, trke za poslom, zvonjave telefona... Koristim ih za „punjenje baterija“.

Afrodita BajićSUVLASNICA MODNE KUĆE „AMC - AFRODITA MOD KOLEKŠEN“- Za uspeh koji smo ostvarili zaslužna je ljubav prema poslu - objašnjava jedna od ambasadorki ženskog preduzetništva, kojoj je cilj da ohrabri mlade koleginice koje žele da krenu istim putem.- Praznik ću provesti slično kao i druge majke, supruge, poslodavci, radnici. Uživaću u običajima, porodici i opuštanju, ali sa druge strane, to ne znači da druženje nećemo protkati i pričama o poslu, ekonomskoj i društvenoj situaciji - kaže Afrodita.

Ljiljana Tuczakov MiltenovDIREKTORKA FIRME „PROKANT“ (UVOZ I VELEPRODAJA OKOVA ZA STOLARIJU)- Veoma sam posvećena svom poslu i učestvujem u svim aktivnostima, od pregleda narudžbina i odabira artikala, preko toka finansija i realizacije prodaje artikala do krajnjih kupaca - priča ova žena koja je uspela da bude uspešna u poslu koji je, na prvi pogled, muški.Odmor od zamornog tempa pronalazi u vreme praznika, kad posvećenost poslu zamenjuje uživanjem sa suprugom i sinovima.- Tada smo svi na okupu i gledamo da se maksimalno posvetimo deci. Pokušavamo da svaki praznik provedemo u Mađarskoj, odakle je moj suprug - objašnjava ona i dodaje da će Uskrs proslaviti uz mešavinu srpskih običaja i običaja Srba iz Mađarske.

Ljiljana KaraklajićDIREKTORKA EKSPRESNE KURIRSKE SLUŽBE „D EKSPRES“- Usluga koju pružamo podrazumeva isporuku pošiljaka u roku od 24 sata ili kraće, pa je tempo rada veoma brz - objašnjava ona i nabraja šta sve podrazumevaju njene poslovne obaveze, a to su sastanci s dobavljačima, kupcima, bankama, partnerima, menadžmentom kompanije...- Volim da se praznični duh oseti i u firmi, pa smo nedavno učestvovali u aukciji uskršnjih jaja koju je organizovala fondacija Novak Đoković kako bi se potpomoglo obnovi predškolskih ustanova. Jaje koje smo kupili na aukciji će u dane Uskrsa biti podeljeno u kolektivu, što će doprineti stvaranju porodične i prijateljske atmosfere - objašnjava ona dok porodično uživa u uskršnjim praznicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track