Moguća i vlada SPS, URS i LDP!

To se zove preokret!

Moguća i vlada SPS, URS i LDP!

Politika -
Vladu SPS-URS-LDP, koja bi bila oročena na godinu dana, dok ne reši goruća politička pitanja, najverovatnije bi podržao DS

BEOGRAD - Ništa nije nemoguće!U pregovorima za formiranje nove vlade trenutno su sve opcije otvorene, pa čak i formiranje manjinske vlade!Iako se danima nezvanično pregovara o takozvanoj velikoj koaliciji koju bi činili DS i SNS, nije isključena mogućnost da na kraju bude formirana manjinska vlada, čija bi okosnica bio SPS, saznaje Kurir.Ivica Dačić, Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović zajedno s poslanicima manjina mogli bi da, sa 87 mandata, traže od demokrata da podrže njihovu manjinsku vladu. Prvi obrisi zajedničkog nastupa ove tri stranke vide se i u nezvaničnoj informaciji da su Dinkić, Dačić i Jovanović uputili Tadiću „ultimatum“ da ima 24 časa da odluči želi li da bude premijer ili ne.Kako tvrdi izvor Kurira, manjinska vlada je poslednja opcija koja se razmatra. Trenutno je realnije da bude formirana vlada DS-SPS-URS ili DS-SPS-LDP ili koalicija SNS i DS.- Opcija manjinske vlade nije isključena. I ako ni kandidat DS ni eventualno kandidat SNS ne budu uspeli da formiraju većinu, ići će se na opciju manjinske vlade. Sve je bolje od ponavljanja izbora. Novu vladu čeka mnogo posla. Uskoro na dnevni red dolaze otvaranje kancelarije Prištine na severu KiM, ukidanje srpskih institucija, ali i razgovori s Hašimom Tačijem. Novu vladu čekaju i teški razgovori s MMF, kao i smanjenje budžetskih davanja za zdravstvo, školstvo i penzije. Zato bi njeno trajanje bilo oročeno na godinu ili dve dana, dok se ne reše goruća pitanja - kaže dobro obavešteni izvor Kurira. Dačić je voljan da na sebe preuzme jedan teret odgovornosti, ali bi najbolnije poteze ipak prepustio koalicionim partnerima - LDP i URS.

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

Vučić: Sastanak Nikolića i Tadića u ponedeljakTomislav Nikolić i Boris Tadić srešće se u ponedeljak, najavio je vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić. On je rekao da je Nikolić već imao susret s liderom socijalista Ivicom Dačićem i da im predstoji novi razgovor kroz dva-tri dana, kada će se „dotaći svih najvažnijih pitanja u Srbiji“. Na pitanje o eventualnoj vladi sa DS, Vučić je rekao da bi takva odluka za SNS bila „veoma, veoma teška“ .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track