MOLOTOVLJEV KOKTEL NA ROME: Zapaljena kuća porodice Asanović u Borči

Incident

MOLOTOVLJEV KOKTEL NA ROME: Zapaljena kuća porodice Asanović u Borči

Crna Hronika -
Članovi porodice Asanović i dalje strahuju za svoju bezbednost i da danju spavaju a noću dežuraju jer se plaše da se incident ne ponovi

BEOGRAD - Regionalni centar za manjine saopštio je da su na kuću romske porodice Asanović, u beogradskom naselju Borča, u noći između 13. i 14. januara nepoznate osobe bacile "Molotovljev koktel".

"Veća tragedija je izbegnuta brzom reakcijom ukućana koji su sprečili da vatra ne proširi na drvenu konstrukciju krova i tako zahvati čitavu kući, ali i pukim slučajem jer izgrednici nisu uspeli da zapaljivu napravu ubace kroz prozor", kaže se u saopštenju.

Članovi porodice Asanović i dalje strahuju za svoju bezbednost, jer, kako kažu, danju spavaju a noću dežuraju jer se plaše da se incident ne ponovi.

Oni tvrde da policija, koja je obavila uviđaj, posle događaja nije slala patrole u obilazak, niti se interesovala za njihovu bezbednost.

Međutim, kako sazanajemo u istrazi Molotovljev koktel na kuću Asanovića bacila je grupa mladića koja je u sukobu sa sinom porodice Asanović.

„ Asanovićev sin je neko vreme u sukobu sa grupom vršnjaka. Pre nego što je bačen koktel oni su imali zakazanu tuču iz koje je Asanovićev sin seo u kola i pobegao. To je razbesnelo supraničku ekipu koja mu je nako toga bacila Molotovljev koktel u dvorište porodične kuće, kaže izvor Kurira iz istrage.

Beogradska policija je odmah otvorila istragu i na ovom slučaju rade eksperti iz odeljenja za suzbijanje požara i eksplozija, kao i policajci iz lokalne policijske stanice u Borči. Uzeti su tragovi sa lica mesta, kao i izjave aktera tuče.

„ Nekoliko učesnika tuče dobilo je pozive za razgovor i oni trebaju da se sledeće nedelje pojave u policiji", kažu u istrazi.

Oni dodadju da ovaj incident nema veze sa verskom i nacionalnom osnovom i da se intersuju za njihovu bezbednost što se vidi po efikasnoj bezbednosnoj istrazi.

„ Brinemo se o bezbednosti svakog građanina i uskoro se može očekivati da će osobe koje su bacile koktel biti privedene", kažu u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja