MONSTRUM IZ ŠKOLE: Hladnokrvno i bez glasa sekao drugove oko sebe
Foto: Ap

Aleks Hribel, pomahnitali koljač

MONSTRUM IZ ŠKOLE: Hladnokrvno i bez glasa sekao drugove oko sebe

Planeta -
Ništa nije govorio, nije pokazivao bes, imao je prazan izraz lica, rekao je učenik Nejt Mur (15), koga je Hribel isekao po glavi kad je ovaj pokušao da ga prekine u njegovom krvavom piru

FILADELFIJA - Motiv nepoznat.

Stravično krvoproliće koje se dogodilo u srednjoj školi „Frenklin ridžinal“ počinio je đak Aleks Hribel (16) kad je koristeći dva kuhinjska noža u sredu iskasapio 21 osobu. Među povređenima najmanje pet njih nalazi se u kritičnom stanju. Prema svedocima, najstrašniji detalj prilikom masakra bilo je potpuno bezizražajno lice i duševno odsustvo Hribela dok je sekao i ubadao svoje školske drugove.- Ništa nije govorio, nije pokazivao bes, imao je prazan izraz lica - rekao je učenik Nejt Mur (15), koga je Hribel isekao po glavi kad je ovaj pokušao da ga prekine u njegovom krvavom piru.Još uvek nije poznato šta je Hribela nagnalo na pokolj. Učenica Mija Majksner (16) bila je pored svog ormarića kad je začula komešanje i ugledala dva dečaka kako se valjaju po podu. Mislila je da se svađaju, a onda je jedan od njih zadigao majicu i krv je krenula da šiklja. Aleks je samo protrčao s noževima pored nje i nastavio da seče dok ga zamenik direktora Sem King nije zaustavio i razoružao. Njegovi drugovi kažu da je bio tih i povučen, relativno omiljen među vršnjacima i vrlodobar u školi. (S. S.)

Advokat tvrdiNORMALAN DEČAKAdvokat Patrik Tomasi tvrdi da Aleks nije usamljenik, već da je socijalizovan i da je dobro funkcionisao u društvu. - Potiče iz normalne porodice, a roditelji su mu divni ljudi i svako veče su zajedno večerali - rekao je Tomasi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track