MONSTRUM: Musić žrtvi pesnicom probio jetru i polomio joj svako rebro u telu

Vladislava Červenko umrla u jezivim bolovima

MONSTRUM: Musić žrtvi pesnicom probio jetru i polomio joj svako rebro u telu

Crna Hronika -
Na skali od 0 do 10, Vladislava je trpela bolove visokog intenziteta, od čak 8-9 stepeni, izjavio u nastavku suđenja Darijanu Musiću sudski veštak medicinske struke Radenko Vuković

NOVI SAD - Umrla od unutrašnjeg krvarenja!Vladislava Červenko (25), za čije ubistvo je optužen Darijan Musić (27), usmrćena je sa tačno 53 udarca, navodi se u obdukcionom nalazu u koji je Kurir imao uvid. Ovo je potvrdio i veštak sudske medicine dr Radenko Vuković, koji je izjavio da je Vladislavina smrt bila stravična i da je nesrećna devojka umirala u jezivim bolovima!Doživljaj bolaNa pitanje da li je Vladislava konstantno trpela bolove, veštak je potvrdno odgovorio.- Kod nje nisu pronađene povrede mozga. Ovo ističem zato što se bol doživljava prevashodno preko mozga, koji je bio očuvan za doživljaj bola. Vrsta povreda koje je Vladislava zadobila i njihova brojnost ukazuju na to da je trpela bolove visokog intenziteta, od čak 8-9 stepeni na skali od 0 do 10, i to od momenta povređivanja do smrti - objašnjava dr Vuković.Od 53 udarca, što rukama, pesnicama, nogama, krvnik je najjači zadao u jetru.- Vladislavina jetra je raskidana u više pravaca. U prostor razderotine može da se uvuče pesnica odrasle muške osobe. To ukazuje na to da je optuženi probio jetru udarajući je pesnicama - stoji u obdukcionom nalazu i navodi se da je uzrok smrti masovno unutrašnje krvarenje.Kod Vladislave su pronađeni serijski prelomi rebara grudnog koša s obe strane. - To potvrđuje da joj je kolenima lomio rebra u grudnom delu. Vladislavi je na desnom kuku naneto oko 16 nagnječenja i lomljenja. Povrede su nađene kako na prednjim tako i na zadnjim i bočnim delovima tela. Povrede su nanošene pesnicama, nogama, stopalima i tupim predmetom, a ne zna se tačno da li je stajala ili ležala. Od siline udaraca padala je, ali da li je nasilno dizana, to je teško utvrditi - rekao je veštak Vuković.Vezao je zavojimaPrema njegovim rečima, i da je Vladislava upala u komu od silnih udaraca i lomova koje joj je Musić naneo, osećala bi bol.- Vladislava je vezivana zavojima oko ruke, preko stomaka, pa i oko glave. Teško je reći zašto. Da li da bi mogao da je vuče po stanu ili ne, to ne mogu da kažem. Zavoji su bili masovno natopljeni krvlju - objasnio je veštak.

Strašna smrt... Vladislava Červenko
Strašna smrt... Vladislava Červenko

PsihopataHLADNOKRVNO SLUŠAO VEŠTAKADok je veštak objašnjavao o kakvim povredama se radi, Musić je hladnokrvno slušao, ne pokazujući nikakve emocije. Inače, o tome da li je Musić bio sposoban da shvati značaj svoga dela, biće reči na sledećem pretresu.

DrugaricaPLAŠILA SE I NJEGOVOG GLASANa suđenju je juče svedočila Marija Simić (26) iz Beograda,Vladislavina drugarica.- Često mi se žalila da je tuče i maltretira. Nagovarala sam je da ga ostavi, što je ona mnogo želela, ali kad god je pokušala tako nešto, pretio je da će joj ubiti brata, oca i sve njoj bližnje. Plašila se i njegovog glasa, ne samo njega - rekla je Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track