MONSTRUOZNO: Albanci bacali Srbe u bunar sa zmijama!
Foto: Fotomontaža Kurir

MONSTRUOZNO: Albanci bacali Srbe u bunar sa zmijama!

Politika -
Srbima su vezivali noge i spuštali ih naglavačke u duboki bunar na čijem su dnu bile zmije, kako bi umrli u najtežim mukama, tvrdi Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Okrutno!Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, tvrdi da ima saznanja da na Kosovu ima još nekoliko svedoka u slučaju trgovine organima i monstruoznih ubistava.

- Do takvih saznanja došao sam na osnovu razgovora sa više visokih predstavnika Euleksa koji imaju takve podatke - ističe Drecun.

On takođe pominje postojanje svedoka iz jednog sela koji je govorio o svom suvom bunaru.

- Njegovo ime neću pominjati, ali on je govorio o bunaru punom zmija. Srbima su vezivali noge i spuštali ih naglavačke u taj bunar na čijem su dnu bile zmije, kako bi umrli u najtežim mukama! Srbija i Tužilaštvo za ratne zločine morali bi da urade nešto da bi stekli poverenje tih svedoka i obezbedili im zaštićeni status - naglasio je Drecun.

Dodao je da postoje strukture izvan Srbije koje bi sve da zataškaju kako bi Hašim Tači bio oslobođen svake sumnje.Svedoci bez zaštite- Naše Tužilaštvo nije uradilo dovoljno da bi zločini nad Srbima i Albancima bili dokazani. Nisu iskoristili mogućnost da dođu do svedoka Albanaca koji su spremni da govore o tome.

Čak i kad su uspeli da dođu do njih, nisu uradili dovoljno da im pruže zaštitu - zaključio je Drecun.

Vekarić: Dostavite dokazeBruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine, za Kurir kaže da nemaju saznanja o novim svedocima, ali ističe da očekuju da državni organi dostave nove dokaze.- Imamo dobru saradnju sa MUP oko programa zaštite svedoka. Problem predstavlja i to što se spomenuti svedoci nalaze na Kosovu. Naravno da kod tih ljudi postoji strah, jer znaju da mogu biti ubijeni - rekao je Vekarić.

Milovan Drecun
Milovan Drecun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track