Mormoni donirali 62.000 dolara za vodovod u Valjevu
Foto: Dejli Mejl

Humano

Mormoni donirali 62.000 dolara za vodovod u Valjevu

Srbija -
Mormoni su poklonili i 160 invladiskih kolica koja koštaju 2,5 miliona dinara, a fizikalni terapeuti-aktivisti te crkve održali su obuku za osoblje Valjevske bolnice, Doma zdravlja i volontere Crvenog krsta

VALJEVO - Mormonska crkva Isusa Hrista - svetaca poslednjih dana poklonila je 62.000 američkih dolara za izgradnju vodovodne mreže u selima u okolini Valjeva, saopštila je danas valjevska Gradska uprava.

Ta crkva iz SAD finansiraće nabavku materijala za izgradnju vodovoda do romskih naselja Divlje brdo i Gornja Grabovica. Vovodod treba da bude završen do decembra 2014. godine. Tada bi voda iz Valjevskog vodovoda trebalo da stigne do rezervoara na Divljem brdu izgradnjom magistralnog cevovoda Valjevo-Brankovina što finansiraju država i Grad Valjevo.

Izgradnjom cevovoda do Brankovine omogućiće se uredno snabdevanje kvalitetnom vodom za piće oko 10.000 potrošača od gradskog naselja Peti puk, preko Kličevca, Rađevog sela i Gornje Grabovice, do Brankovine i Balačke.

Taj projekat je jedna od humanitarnih akcija koje u Valjevu i okolnim selima sprovode misionari mormonske crkve Isusa Hrista - svetaca poslednjih dana. Ta crkva je 2012. godine poklonila 13 miliona dinara za izgradnju rezervoara i lokalnog vodovoda u romskom naselju Balačka, a materijal nabavljen njihovom donacijom korišćen je i za rekonstrukciju seoskog vodovoda Kukalj i za izgradnju vodovoda u selu Lukavac.

Mormoni su poklonili i 160 invladiskih kolica koja koštaju 2,5 miliona dinara, a fizikalni terapeuti-aktivisti te crkve održali su obuku za osoblje Valjevske bolnice, Doma zdravlja i volontere Crvenog krsta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track