MOTIV LIKVIDACIJE: Škrbića ubili zbog reketa!

Istraga o ubistvu novosadskog narko-dilera

MOTIV LIKVIDACIJE: Škrbića ubili zbog reketa!

Crna Hronika -
Sumnja se da su Dušan B. (25) i Miloš B. (43) posao sa kladionicama hteli da rašire u Kaću, ali im je Vojislav Škrbić tražio procenat od zarade
1 / 3 Foto: Beta

NOVI SAD - I dalje u bekstvu!Vojislava Voju Škrbića (40) iz Kaća ubio je Dušan B. (25) iz Bačkog Dobrog Polja, koji se ranije zvao Želimir V., ali je promenio ime i prezime pre oko godinu dana, saznaje Kurir. Dušan B. bio je obučen u belu majicu, a njegov saučesnik u crnoj majici, koji je prvi prišao Škrbiću u restoranu i obratio mu se, bio je Miloš B. (43) iz Stepanovićeva. Osumnjičeni su i dalje u bekstvu.

Zagrljaj...Boba i Škrbić
Zagrljaj...Boba i Škrbić

Fotografije na graniciPrema saznanjima iz istrage, Dušan B. i Miloš B. su ušli u posao sa kladionicama.- Ovaj biznis krenuli su da šire i u Kaću, gde se za sve pitao Škrbić. Tako je došlo do sukoba interesa. Sumnja se da je pre neki dan došlo do svađe između njih, kada ih je Škrbić posetio u kladionici. Pretpostavljamo da dvojica osumnjičenih nisu hteli da mu plaćaju reket - kaže izvor Kurira. Policija je u šumi u blizini Beočina juče pronašla crni BMW, koji su osumnjičeni iskoristili za bekstvo.- Auto je pronađen u blizini fabrike cementa, a u njemu je bilo mnogo dokaza koje su ubice ostavile za sobom. Ubice se još kriju. Njihove fotografije su podeljene na graničnim prelazima, a obaveštene su i zemlje u regionu - dodaje naš sagovornik.Jednu od brojnih čitulja Škrbiću koje su osvanule u novinama dao je i Nenad Opačić, šef „veterničkog klana“.

Automobil ubica... Kola su nađena u šumi kod Beočina
Automobil ubica... Kola su nađena u šumi kod Beočina

Šiptar hteo da ga ubije- Poslednji pozdrav i poštovanje dragom Vojkanu. Ostaćeš nam u lepom sećanju, shvaćen, samo si životu prkosio... Nađi svoj mir i sve što ovde nisi imao. Iskreno saučešće porodici Škrbić - napisao je Opačić.Škrbić je bio svedok na suđenju „veterničkom klanu“ pre 10 godina i tada je izjavio da nikada nije čuo da Nenad Opačić prodaje drogu. Iako sa Opačićem „nije bio ni u dobrim ni u lošim odnosima“, on je ispričao da je Opačić posredovao u sukobu koji je on imao sa Dušanom Spasojevićem.- Krajem 2001. Spasojević me je nazvao i tražio od mene da mu dam broj telefona jednog mog prijatelja. Ja sam to odbio, a on je počeo da mi preti i psuje. Ja sam uzvratio, a on mi je rekao da sam mrtav čovek. Nakon toga me je nazvao Nenad i rekao mi da je stvar ozbiljna i da će on pokušati da priča sa Spasojevićem. Dogovorili smo se da zajedno odemo u Zemun i to raščistimo. Našli smo se ipak u Surčinu i tamo mi je Dušan rekao da mi sve oprašta jer sam Nešin drug, ali da pazim šta radim jer ću izgubiti glavu - ispričao je tada Škrbić.

Dao čitulju...Nenad Opačić
Dao čitulju...Nenad Opačić

Zajednička fotografijaPRIJATELJ SA ŽIVOJINOVIĆEM?Na Škrbićevom Fejsbuk profilu nalazi se i fotografija na kojoj je zagrljen sa nekadašnjim teniskim asom Bobom Živojinovićem. Kurir je juče pokušao da dobije komentar od supruga Lepe Brene, ali nam je rekao da je na sastanku i da nema vremena da odgovori na naša pitanja.

Pomen ocuDANAS SAHRANAVojislav Škrbić biće sahranjen danas u 13 časova na groblju u rodnom Kaću. Na porodičnoj kući, pored njegove umrlice, istaknuta je i umrlica njegovog oca, kome je juče dat četrdesetodnevni pomen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja