MRZE JE NA SVIM KONTINENTIMA: Pogledajte zašto je čirlidersica iz Teksasa zgrozila ceo svet
Foto: Facebook

Ujedinila svet

MRZE JE NA SVIM KONTINENTIMA: Pogledajte zašto je čirlidersica iz Teksasa zgrozila ceo svet

Planeta -
U SAD i Africi pokrenute peticije protiv krvožedne plavuše koja nemilosrdno ubija životinje i pozira pored njihovih tela

Ljubitelji životinja širom sveta besni su zbog devojke iz Teksasa koja je na Fejsbuk postavila svoje fotografije snimljene u Africi na kojima pozira uz ubijene životinje.

Devetnaestogodišnja Kendal Džons tvrdi da su fotografije mrtvih nilskih konja, slonova, lavova i drugih životinja dokaz njenog lovačkog umeća, a zgroženi ljubitelji životinja na svim kontinentima nazivaju je bolesnom i izopačenom zbog ubijanja retkih životinja i hvalisanjem svojim "podvizima" na internetu.

Foto Facebook
Foto Facebook

Onlajn peticija kojom se traži da Džonsva ukloni svoju stranicu zbog toga što promoviše okrutnost prema životinjama dobila je preko 40.000 potpisa za nedelju dana, prenosi Jutarnji list.

Džonsova, sa svoje strane, tvrdi da radi ono što je najbolje za životinjske vrste u Africi. U svoju odbranu kaže da je u velikim ograđenim prostorima važno kontrolisati broj mužjaka lava, a novac od lova u kojem učestvuje delimično ide u džep vlasnicima imanja - to je podsticaj da uzgajaju lavove.

Foto Facebook
Foto Facebook

Devojka se hvali da joj je prvi ulov bio beli nosorog, a ima ambiciju da uloviti po primerak svake od pet najvećih životinja koje je moguće uloviti u afričkim državama (lav, nosorog, slon, leopard, afrički bizon).

Druga peticija protiv Džonsove pokrenuta je u Južnoj Africi u cilju da joj se zabrani lov na crnom kontinentu. U toj peticiji se navodi da ona koristi lov u cilju sopstvene promocije - da bi povećala popularnost na društvenim mrežama, ali i da bi dobila svoj TV šou s tematikom lova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track