MUČITELJ ŽIVOTINJA: Nisam kriv, mnogo sam se uplašio!

Izgubio hrabrost: Krvolok za Kurir promenio priču

MUČITELJ ŽIVOTINJA: Nisam kriv, mnogo sam se uplašio!

Društvo -
Kajem se, sve je ispalo naopako, rekao nam Danijel M. (16) iz Srpske Crnje, koji je na internet postavio snimak svojih pasa staforda kako kolju lutalice i koji je pretio ljudima da će ih zaklati

SRPSKA CRNJA - Uhvatila ga panika!- Nisam kriv, majke mi, nisam svoje kerove dresirao da budu krvoločni, sve je ispalo naopako. Mnogo sam se uplašio i ne verujem da je došlo dovde...Ovo je za Kurir rekao Danijel M. (16) iz Srpske Crnje, koji je mobilnim telefonom snimio kako njegova dva staforda zlostavljaju napuštenog psa i na kraju ga ubijaju.Nezgodni kad jeduPodsetimo, jezivi snimak je pre neki dan osvanuo na njegovom Fejsbuk profilu, a stotine ogorčenih ljudi, zgroženih njegovim postupkom, osudile su njegov postupak. On im je pretio da će ih zaklati kao što su njegovi psi zaklali lutalicu i da će im „je.. ti mamu srpsku“. Danijel kaže da je za sve kriv njegov drug koji je sve to snimio i okačio na njegov Fejsbuk profil.- Nije tako kao što se vidi na snimku. Moj stric je došao do mene da nahranimo pse i s njim je došlo malo kuče. Rekao sam stricu da ga skloni jer postoji mogućnost da ga moji stafordi napadnu. Pošto to nije uradio, psi su ga napali jer su vrlo nezgodni kad jedu - kaže Danijel i dodaje da nije on snimao zlostavljanje psa već njegov drug.Prvi su mi pretiliNa pitanje da li je ostavljao morbidne komentare, Danijel je potvrdno odgovorio, ali je dodao da je do toga došlo jer je bio veoma besan.- Jesam pretio, jesam svima psovao srpsku majku zato što su me mnogo iznervirali. Oni su meni prvo pretili, a ja sam iz besa ostavljao takve komentare, ali sad se kajem - kaže on.Inače, udruženja za zaštitu životinja Spens Novi Sad i Vojvodina podnela su krivičnu prijavu protiv Danijela M. i četiri N. N. lica zbog sumnje da su umešani u krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja i sumnje da su se bavili distribucijom snimka na kojem su borbe pasa, kao i da su učestvovali u krivičnom delu treninga za borbe pasa.

Danijel je opasan po okolinuJedan od Danijelovih komšija, koji je insistirao na anonimnosti iz straha od mladića (njegovo ime poznato redakciji), kaže da Danijel često šeta sa svojim psima po Srpskoj Crnji i da ume da bude vrlo neprijatan.- Jedne noći sam imao konflikt s Danijelom i bio je vrlo nezgodan. Iako ima samo 16 godina, niko ne bi trebalo da se kači s njim. Samo to mogu da vam kažem - tvrdi komšija.

Kazna do tri godine zatvoraBranko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal, kaže da Krivični zakonik predviđa krivičnu odgovornost za lica koja izvrše krivično delo ubijanja ili zlostavljanja životinja.- U konkretnom slučaju, tužilaštvo će sigurno analizirati prijavljeno činjenično stanje i doneti odluku u skladu sa zakonom. Osoba koja ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju može biti kažnjena novčano ili kaznom zatvora do jedne godine. Kazna zatvora do tri godine predviđena je za osobe koje ubiju, muče ili povrede veći broj životinja - objasnio je Stamenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track