MUČKI: Albanci Jeremića nazvali rasistom!
Foto: Dragana Udovičić

Kosovari napali predsednika TS Srbije

MUČKI: Albanci Jeremića nazvali rasistom!

Tenis -
Bivši ministar spoljnih poslova našao se na udaru kosovskih medija jer je sprečio prijem nepriznatog TS Kosova u Evropsku tenisku federaciju (ETF)

Besraman napad.Čelnici nepriznatog Teniskog saveza Kosova nazvali su prvog čoveka našeg tenisa Vuka Jeremića rasistom! Oni su reagovali na Jeremićevo pismo Evropskoj teniskoj federaciji (ETF) u kojem zahteva da se tzv. TS Kosova ne dozvoli prijem u ovu organizaciju.Kosovski dnevni list Lajm u naslovu navodi „Pismo rasiste Jeremića protiv TS Kosova“, a u tekstu obrazlažu da je predsednik TSS koristio rasističku terminologiju kako bi sprečio prijem Kosova u ETF.- Dobili smo informaciju da Kosovo želi da postane punopravan član ETF, što je kršenje Statuta Evropske teniske federacije. Pitanje zastupanja u međunarodnim sportskim savezima biće na dnevnom redu u razgovorima između Beograda i Prištine u mesecima koji slede. U slučaju da ETF dozvoli prijem Kosovu, to bio bio presedan za naš sport, ali sigurno bi uticalo i na međunarodne odnose - piše u pismu koje je Vuk Jeremić poslao ETF.Predsednik TSS pozvao je sve evropske nacionalne federacije da ne glasaju za prijem Kosova u ETF. Iz Jeremićevog kabineta potvrđeno je da je pismo poslato u sve saveze, napominjući da je to njegova obaveza kao prvog čoveka srpskog tenisa.- Gospodin Jeremić je najavio odlazak s funkcije, ali ovu dužnost će obavljati dok se ne izabere novi predsednik TSS. On je poslao pismo svim savezima u Evropi, jer je to njegov posao i to radi u interesu tenisa, ali istovremeno i podrška politici koju vodi država Srbija u vezi s Kosovom - kazali su nam iz kabineta Vuka Jeremića.Diskusija o prihvatanju Teniskog saveza Kosova u ETF biće održana na godišnjoj konvenciji u Sofiji od 27. do 30. marta.

Većina uz SrbijuNEMAJU PODRŠKUKosovo je na poslednjem sastanku Evropske teniske federacije, koji je održan prošle godine u Talinu, bilo na dnevnom redu povodom prijema u ETF. Za taj predlog glasalo je 26 članova, 25 je bilo protiv, dok je osam bilo uzdržano. Da bi neki savez postao punopravan, potrebno je da ima podršku dve trećine članica ETF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track