MUNDIJAL IZ DRUGOG UGLA: Rusi šampioni sveta po količini popijenog alkohola
Foto: Reuters

Kada bi i igrali kao što piju

MUNDIJAL IZ DRUGOG UGLA: Rusi šampioni sveta po količini popijenog alkohola

Brazil 2014 -
Sa prosečnih 12.2 litara alkohola Hrvatska i Australija bi igrali u polufinalu, a u četvrtfinalu bi ispale jedna Engleska, Grčka, Francuska

Ko će biti šampion sveta u fudbalu biće poznato za mesec dana, ali već sada se znaju šampion sveta u kategorijama koje baš i nemaju direktne veze sa Mundijalom. Naprimer, ko popije najviše alkohola na godišnjem nivou.

Na osnovu relevantnih podataka, u konkurenciji 32 države koje se takmiče u Brazilu, Rusija bi bez premca osvojila titulu, a u finalu bi, verovali ili ne, savladali Portugalce. Na osnovu činjenica, Hrvati bi igrali polufinale, isto kao i Australija, dok bi neke fudbalske velesile, poput Argentine, Brazila, Španije, vrlo brzo završile takmičenje.

Rusija bi bila pobednik ovog neobičnog prvenstva sa 15.1 litrom alkohola po stanovniku za godinu dana. Sa ovim prosekom Rusi su tek četvrti na svetu, iza Belorusije, Moldove i Litvanije. Rusi bi u finalu tukli Portugal, koji je na 11. mestu u svetu sa godišnjim prosekom 12.9 litara po osobi.

Sa prosečnih 12.2 litara alkohola Hrvatska i Australija bi igrali u polufinalu, a u četvrtfinalu bi ispale jedna Engleska, Grčka, Francuska.

Zanimljivo, da je Srbija kojim slučajem na ovoj listi, bila bi u polufinalu pošto se u našoj zemlji godišnje popije prosečno 12.6 litara alkohola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track