MUNDIJAL U BOJAMA: Maskenbal u Riju!
Foto: Dado Djilas

Dominiraju šašavi kostimi i lude maske

MUNDIJAL U BOJAMA: Maskenbal u Riju!

Brazil 2014 -
Na tribinama su se mogli videti Asteriks, Moćni rendžeri koji navijaju za Francusku, likovi iz helenske i drevne južnoameričke mitologije
1 / 8 Foto: Dado Djilas

Utakmice Svetskog prvenstva okupljaju stotine hiljada ljudi iz celog sveta. Mundijal u Brazilu ne razlikuje se od prethodnih po tome. Ono što nam je posebno zapalo za oko jesu kostimi navijača u kojima dolaze na utakmice. Prilično su originalni i svakako odudaraju od pojave klasičnih navijača na utakmicama na koje smo navikli.

Reporteri Kurira zabeležili su nekoliko fotografija s nedavno odigrane utakmice na stadionu Marakana između Francuske i Ekvadora. Na tribinama su se mogli videti likovi iz čuvenog stripa „Asteriks“, kostimirani Francuzi s beretkama, kao i Moćni rendžeri.

Grčki navijači preferiraju motive iz helenske mitologije, dok Holanđani furaju narandžasti fazon u svim mogućim varijantama. Posebna priča su navijači iz Južne Amerike, pre svih Kolumbijci i Ekvadorci, mada ništa manje atraktivni nisu ni Meksikanci. Navijači sve tri reprezentacije na tribinama podsećaju na Inke, Maje i Asteke.

Atraktivne devojkeBRAZILKE DRŽE TEMPERATURUPosebna sorta na tribinama su atraktivne devojke. Kurir je već pisao o dvema sestrama iz Argentine, plavuši i crnki, koje sa svojim dedom redovno prate „gaučose“ na svetskim prvenstvima. Pored njih dve, seksepil su iskazale i navijačice iz Hondurasa, pa su mnogi u Brazilu izrazili nezadovoljstvo eliminacijom ove ostrvske zemlje. Ipak, na radost svih poklonika lepih žena, na SP su ostale ekipe koje imaju vrelu podršku pored Brazilki, Urugvajki, ali i Nemica i Francuskinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track