Saslušavanje Šoškića zavisi od tužilaštva

Afera Agrobanka

Saslušavanje Šoškića zavisi od tužilaštva

Crna Hronika -
Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoskićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva, preciziraju u MUP-u

BEOGRAD- Od tužilaštva zavisi da li će bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić biti saslušan zato što je odbio da policiji dostavi izveštaja o vanrednoj kontroli poslovanja "Agrobanke", čiji su čelnici privedeni zbog malverzacija.

"Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoskićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", preciziraju u MUP-u.

U MUP-u smatraju da je "nekorektno" to što su iz Narodne banke "iznošene laži", ali to je, kažu, "njihov problem".

Naime, kriminilistička policija MUP-a Srbije je septembra prošle godine zatražila od Narodne banke izveštaj o vanrednoj kontroli rada "Agrobanke", ali je iz NBS u policiju stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave jer je reč o "službenoj tajni".

U tužilaštvu danas nije bilo moguće proveriti da li će bivši guverner Šoškić biti priveden radi saslušanja zbog odbijanja Narodne banke da policiji dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli sprovedenoj u "Agrobanci".

Policija je prošle sedmice uhapsila bivšeg prvog čoveka "Agrobanke", njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja