MURINJO PONOVO ŠOKIRA: Planira prodaju dvojice važnih igrača

Samovolja Portugalca

MURINJO PONOVO ŠOKIRA: Planira prodaju dvojice važnih igrača

Fudbal -
Portugalski stručnjak nastavlja sa svojom praksom prodaje igrača sa kojima nije u najboljim odnosima

Ibrahimović, Ivanović, Ronaldo i mnogi drugi superstarovi svetskog fudbala tvrde da su mnogo naučili od Murinja dok ih je trenirao. Neki drugi pak nisu imali dobra iskustva sa Portugalcem.

Poslednjih nekoliko godina postalo je jasno da kod Murinja nema sredine, ili vas obožava kao igrača, ili će vas staviti na klupu pa prodati u prvom prelaznom roku. Tako je i ove sezone u njegovoj povratničkoj sezoni u Čelsiju.

Poznato je da je Murinjo već prodao Huana Matu, i to rivalskom Junajtedu, iako je španski fudbaler bio jedan od nosilaca igre Čelsija i generalno jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi.

Ovoga puta, Murinjo je spreman da proda još dvojicu fudbalera koji čine okosnicu "Plavaca". U pitanju su Eden Azar i David Luiz. Za Luiza je već neko vreme zainteresovana Barselone, interesovanju se pridružio i Bajern a Azara traži "pola Evrope", s obzirom da je jedan od najboljih mladih fudbalera na svetu.

Po svemu sudeći, Murinjo će još jednu šokantnu odluku pokušati da opravda finansijskim fer-plejom, odnosno prodajom radi kupovine novih igrača po UEFA pravilima, ali teško da će to navijači tek tako prihvatiti.

Dok je prodaja Davida Luiza bila spominjana i ranije tokom sezone, sukob sa Azarom izašao je na videlo nakon eliminacije Čelsija iz Lige šampiona, kada se Belgijanac požalio na stil igre koji Murinjo propagira, a nezvanično belgijski fudbaler je samom Murinju saopštio da je on loš menadžer sa Čelsi.

U svakom slučaju, očekuje nas još jedan zanimljiv prelazni rok na "Stamford Bridžu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track