Sastojci- 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih)- 5 kuvanih jaja- veza peršuna- prezle- so, biber- 125 g maslaca + malo za podmazivanjePripremaParadajz isecite na tanke kolutove, kao i prethodno tvrdo skuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45šef kuhinje Pavle Sretkovič
Foto: Shutter
Musaka od paradajza
Recept dana -