Na Gradini sprečen šverc zlata i srebra

Na Gradini sprečen šverc zlata i srebra

Crna Hronika -
U priručnom frižideru ispod limenki pića i hrane, kao i u pregradi za dokumenta, nalazi veća količina zlata i srebra i to: tri poluge topljenog zlata, dukati, četiri poluge topljenog srebra i lomljeno srebro

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj šverca oko sedam kilograma zlata i srebra u automobilu kojim je upravljao austrijski državljanin turske nacionalnosti, saopštila je Uprava carina.

Taj materijal pronađen je na izlazu iz Srbije u automobilu marke ''kia karnival'' austrijskih registracija.

Vozilom je upravljao austrijski državljanin turske nacionalnosti koji je tvrdio da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u priručnom frižideru ispod limenki pića i hrane, kao i u pregradi za dokumenta, nalazi veća količina zlata i srebra i to: tri poluge topljenog zlata težine 2.660 grama , dukati ukupne težine 534 grama, četiri poluge topljenog srebra teške 2.477 grama i lomljeno srebro ukupne težine 1.228 grama.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kako vrednost robe prelazi trećinu vrednosti automobila i vozilo je privremeno zadržano, podseća se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja