Na Marsu su živeli ljudi!

Svemirska teorija zavere

Na Marsu su živeli ljudi!

Planeta -
Britanac, pripadnik grupe „Obelodanjivanje vanzemaljaca“, na slikama „Kjuriositija“, snimljenim na Crvenoj planeti, uočio ljudski prst, sandalu i čudno stvorenje koje se smeje

NJUJORK - Neobični pronalasci.Robot „Kjuriositi“, kojeg je NASA poslala na Mars da bi ispitao njegovu površinu i postojanje nekog oblika života, otkrio je ostatak ljudskog prsta, sandalu i neobičnu životinju koja izgleda kao da se osmehuje. To je na fotografijama i video-snimcima, koje je mašina poslala neposredno nakon što je krenula na svoju prvu vožnju po Marsu, uočio pripadnik grupe „Obelodanjivanje vanzemaljaca“ iz Britanije.Čovek koji se internetu potpisuje kao Stiven Hanard ADGUK (StephenHannardADGUK) uveren je da su na Marsu nekad živeli ljudi.- Na „Kjuriositijevim“ snimcima se vidi ljudski prst, objekat u obliku kupole, cipela ili sandala i neobično biće. Da li su te anomalije realne, samo trik ili odsjaj nečeg drugog, na vama je da prosudite - napisao je Stiven ispod video-snimka postavljenog na sajt Jutjub.Pored neobičnih predmeta na snimku, on je primetio i nekoliko svetlećih objekata koji su leteli nebom iznad Marsa i posle nekoliko trenutaka se izgubili iz kadra.Ipak, eksperti za fotografije i video-zapise tvrde da su neobični predmeti samo proizvod malih grešaka koje su nastale na snimcima.- Siguran sam da su to samo mrtvi pikseli na fotografijama. Sve CCD kamere, poput one koju ima „Kjuriositi“, prave takve greške. To je posebno očigledno u Marsovoj atmosferi, koja je bezlična, pa te greške više dolaze do izražaja - rekao je Mark D’Antonio, video-analitičar iz Mutjual UFO netvorka.Otkad je „Kjuriositi“ sleteo na površinu Marsa, 6. avgusta, NASA nije izdala nikakvo saopštenje da je na toj planeti primećen neki oblik života ili predmet koji bi ukazivao na to da je čovek nekad tamo bio prisutan. Međutim, cela misija je smišljena da bi dokazala da je na Crvenoj planeti nekad bilo vode, samim tim i života. Mnogi veruju da je „Kjuriositi“ već našao dokaze da je život tamo postojao, ali da se oni još kriju od očiju javnosti.

Marsovac
Marsovac

Sandala
Sandala

Laserom razbio stenu„Kjuriositi“ je pre nekoliko dana prvi put uspešno iskoristio svoj snažni laser, dizajniran za analizu mineralnog sadržaja stena na Marsu, i razbio veliki kamen za svega 10 sekundi.Pored toga, inženjeri iz NASA počeli su s pripremama za „Kjuriositijevu“ narednu fazu u kojoj će robot prvi put početi da koristi i svoju ruku. On će njome ispitivati uzorke tla s Marsa. Robotska ruka, pored bušilice, ima i manju kameru, spektrometar, kašičicu i mehanizam za mrvljenje i prosejavanje delova stena, koje će „Kjuriositi“ čuvati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track