NA METI KAMIONDŽIJE: Šapčani osumnjičeni za krađu goriva na auto-putu!

Ukrali tonu i po dizela

NA METI KAMIONDŽIJE: Šapčani osumnjičeni za krađu goriva na auto-putu!

Crna Hronika -
Osumnjičeni se terete da su proteklih nekoliko meseci, na parking prostorima benzinskih stanica pored auto puta kod Velike Plane, iz parkiranih teretnih vozila ukrali 1.500 litara dizel goriva u vrednosti od 240.000 dinara

SMEDEREVO - Pripadnici Policijske uprave u Smederevu rasvetlili su seriju teških krađa izvršenih na auto putu Beograd-Niš kod Velike Plane i podneli krivičnu prijavu protiv I.S. (27) i T.Z. (24) iz okoline Šapca.

Osumnjičeni se terete da su proteklih nekoliko meseci, na parking prostorima benzinskih stanica pored auto puta kod Velike Plane, iz parkiranih teretnih vozila ukrali 1.500 litara dizel goriva u vrednosti od oko 240.000 dinara.

I.S. i T.Z. su se kamionom, koji je u vlasništvu jednog od osumnjičenih, noću uključivali na auto put Beograd-Niš kod Bubanj potoka i dolazili do benzinskih stanica "NIS" i "MOL" na teritoriji Velike Plane, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Registarske tablice na kamionu su maskirali ili skidali, a u tovarnom delu su vozili rezervoare i električnu pumpu za pretakanje.Oni bi stali pored parkiranog kamiona, obijali rezervoar i pomoću creva i električne pumpe pretakali gorivo u svoj kamion i nastavljali put.

Sa auto puta su se nepropisno isključivali kod Velike Plane, tako što bi uklonili plastične prepreke koje razdvajaju kolovozne trake ispred naplatne rampe i uključivali se, bez naplatne kartice, u traku Niš-Beograd.

Krivična prijava protiv osumnjičenih je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani u redovnom postupku, navodi se u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja