NA METI: Opljačkani političar i bankar!
Foto: Kurir Arhiva

Policija uhapsila serijskog provalnika

NA METI: Opljačkani političar i bankar!

Crna Hronika -
Ivan P. provalio u kuće Zorana Bakija Anđelkovića, bivšeg funkcionera SPS, i Ljubomira Mihajlovića, bivšeg direktora Komercijalne banke

BEOGRAD - Krao da bi kupovao drogu!Ivan P. (31) uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao kuće Zorana Bakija Anđelkovića, bivšeg funkcionera SPS i vlasnika „S medija grupe“, kao i Ljubomira Mihajlovića, bivšeg direktora Komercijalne banke. Ivan P. je serijski provalnik, a u protekle dve nedelje obio je nekoliko porodičnih kuća u Beogradu, iz kojih je odneo više od osam hiljada evra.Noćni upad- Osumnjičeni je u noćnim satima ulazio u kuće, uglavnom na Čukarici i u Žarkovu, odakle je krao šta je stigao - od novca, preko nakita do tehničkih uređaja. Na meti lopova bili sui domovi bankara i političara, u koje je provalio u noći između 12. i 13. aprila - kaže naš izvor.Zoran Baki Anđelković potvrdio je za Kurir da je lopov iz njegove kuće odneo par starih patika, priveske i bižuteriju, zbog čega nije ni prijavljivao krađu.- Vrednost ukradenih stvari je beznačajna. On je šrafcigerom otvorio aluminijumska vrata u delu kuće u kojem niko ne boravi. Ispreturao je sve živo, ali tamo nije ni imao šta da nađe. Mi smo najverovatnije tada sedeli u sobi, ali sreća pa nisam ništa čuo, inače ne znam kako bih reagovao da sam ga zatekao u krađi - kaže Anđelković.Iste večeri Ivan P. provalio je i u kuću Ljubomira Mihajlovića.- Iz kuće Mihajlovića, koji živi u istom kraju kao i Anđelković, lopov je odneo jedno zlatno nalivpero i nešto nakita. Mogao je neopaženo da se ušunja jer te večeri nikoga nije bilo kod kuće - kaže naš izvor.Sve priznaoUhapšeni Ivan P. je, kako saznajemo, ukradenu robu i novac uglavnom trošio na narkotike.- Njega je policijska patrola našla kako u besvesnom stanju leži u Ulici Sretena Mladenovića. U torbi koju je imao kod sebe nađeno je 8.250 evra, oko 64.000 dinara, zlatan nakit, bižuterija, više ručnih satova, pozlaćena nalivpera, naočare, ali i 1,29 grama heroina. Kad se malo povratio, osumnjičeni je rekao da je ulazio u kuće i krao stvari, i priznao da je provalio u domove Anđelkovića i Mihajlovića - kaže naš izvor.

Obijao domove... Ivan P. (31)
Obijao domove... Ivan P. (31)

MalerISTI LOPOV GA OPLJAČKAO DVAPUTZoran Baki Anđelković kaže da ovo nije prvi put da mu je kuća na meti lopova.- I pre dve godine mi je obijena kuća. Tada smo supruga i ja bili na moru, a lopov je ojadio moju ženu. Odneo joj je vredan zlatan nakit, prstenje i ogrlice... Mislim da je čak isti momak i tada obio kuću - kaže Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja